MT Højgaard vinder ordre på ny forskningsbygning til Københavns Universitet

22. august 2014


Storentreprisen på indvendig komplettering af den nye Niels Bohr Bygning, der skal udvide Nørre Campus i København med næsten 50.000 kvadratmeter, er vundet af MT Højgaards erfarne byggeri- og tømrersektion.

Vil du vide mere?
kontakt os

Kontrakten mellem MT Højgaard og Bygningsstyrelsen om indvendig komplettering af Niels Bohr Bygningen er nu underskrevet. Niels Bohr-bygningen bliver reelt to bygninger på hver sin side af Jagtvej. De to bygninger forbindes både af en intern tunnelforbindelse under vejen og en såkaldt skywalk i tredje sals højde.

MT Højgaard skal udføre den indvendige komplettering, hvilket indebærer ansvar for vægge, gulve og lofter samt forskellige former for laboratorieindretning og andet inventar. Det er en ordre til i alt ca. 161 mio. kroner.

- Det er en rigtig spændende opgave, for bygningen kommer til at rumme både undervisnings- og forskningsfaciliteter for mange tusinde mennesker, fortæller sektionsdirektør i MT Højgaard Lars Fuhr Pedersen.

Praktisk erfaring giver skarpt tilbud

Med blandt andre DONG Energys, Novo Nordisks og det tidligere KPMG’s domiciler på referencelisten er MT Højgaard vant til at indgå i store, komplekse byggerier.

- Det er klart, at vores faglige kompetencer og erfaring fra tidligere projekter spiller en væsentlig rolle, når vi afgiver tilbud. I denne situation har vi haft et meget engageret team, som har bidraget med konkrete erfaringer fra produktionen af lignende projekter, og det har været med til at gøre tilbuddet den tand skarpere, der skulle til for at vinde opgaven, siger Lars Fuhr Pedersen.

Indretning understøtter gennembrud i forskning

De store videnskabelige landvindinger i fremtidens forskning vil i høj grad ske på tværs af de faglige siloer, videnskabsmiljøet har været kendt for. Netop derfor er Niels Bohr Bygningen designet til løbende og fleksibelt at kunne tilpasse indretningen til, at forskningen kan ske på tværs af fag. Der tages udgangspunkt i forskningsprojekterne frem for forskningsinstitutionerne, hvilket i princippet kan betyde ændrede indretningsbehov med fem til ti års mellemrum.

Byggeriet starter i sensommeren 2014. MT Højgaard forventer at kunne starte på kompletteringen i foråret 2015, og bygningerne skal efter planen tages i brug ved årsskiftet 2016/2017.

Fakta

  • Bygningerne skal rumme dele af de fysiske, kemiske, datalogiske, naturfagsdidaktiske og matematiske institutter på Københavns Universitet
  • Lokalerne skal rumme aktiviteter for 3-4000 studerende, ca. 900 undervisningsaktive forskere, ca. 260 ph.d. studerende samt tekniske og administrative medarbejdere.
  • I alt forventes byggeriet at omfatte ca. 50.000 kvadratmeter laboratorie- og undervisningsfaciliteter, heraf ca. 35.000 kvadratmeter over terræn og ca. 12.000 kvadratmeter kælder.

Se mere om Niels Bohr Bygningen på Københavns Universitets hjemmeside

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website