MT Højgaard skal opføre ny laboratoriebygning for DTU

25. april 2014


Digital ekspertise og skarp pris har sikret MT Højgaard kontrakt på råhuset til en ny forsknings- og laboratoriebygning på DTU. Kontrakten har en værdi af godt 140 millioner kroner.

Vil du vide mere?
kontakt os

DTU er i gang med en ambitiøs udvikling af dets campus i Lyngby, og universitetet har indgået kontrakt med MT Højgaard om råhuset til en ny forsknings- og laboratoriebygning på cirka 25.000 kvadratmeter til DTU Life Science & Bioengineering.

Entreprisesummen er på 140 millioner kroner, og udover at have givet billigste pris blev MT Højgaard også vurderet bedst blandt de bydende på de tre øvrige tildelingskriterier: tidsstyring, risikohåndtering og organisation og samarbejde. I evalueringen af tilbuddet er der blandt andet ros til MT Højgaards BIM-ekspertise (Building Information Modeling) og brugen af arealbaseret planlægning. Det er eksempler på, at MT Højgaard udnytter de digitale værktøjer til planlægning og byggestyring.

- At basere planlægningen på 3D-modeller styrker planlægningen og kommunikationen mellem alle involverede parter fra bygherren til vores underentreprenører. Det betyder, at vi kan optimere byggeperioden og løse de logistiske udfordringer, så vores arbejde forstyrrer det daglige liv på DTU så lidt som overhovedet muligt, siger Nina Dencker Nielsen, markedsdirektør i MT Højgaard.

I tilbudsarbejdet har MT Højgaard arbejdet så detaljeret med de logistiske udfordringer, at der også er identificeret enkelte områder til forbedring af det udbudte forslag, hvilket var med til at gøre tilbuddet til det mest fordelagtige.

- Når opgaver udbydes efter andre kriterier end pris, har vi mulighed for at trække på vores erfaringer og arbejde detaljeret og i dybden med projektmaterialet. Derfor glæder det os, at flere og flere opgaver også afgøres på baggrund af for eksempel risikohåndtering og samarbejde. Mange af vores kunder har fået øjnene op for de fordele, det medfører, og derfor indgår vi også et stigende antal samarbejdsaftaler, hvor vi er med helt fra idéfasen af et projekt, siger Nina Dencker Nielsen.

Opførelsen af råhuset begynder i maj 2014 og varer cirka et år. Bygningen bliver koblet til to eksisterende bygninger på DTU, som står foran en renovering, og tilsammen udgør projektet DTU’s største byggeprojekt.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website