Jernbanebro bliver yderligere forsinket

19. november 2012


Banedanmarks totalentreprenør på udskiftningen af broklappen til Jernbanebroen over Limfjorden, MT Højgaard, vurderer nu, at udbedringen af fejl og mangler på broelementerne bliver så omfattende, at det udskyder genåbningen ind i det nye år.

Vil du vide mere?
kontakt os

På baggrund af denne yderligere markante forsinkelse vil Banedanmark først melde en ny dato for åbningen af togtrafikken ud, når udbedringen af fejl og mangler samt monteringen af broen er afsluttet og godkendt.

Jesper Hansen, administrerende direktør i Banedanmark siger:

- De hårdtprøvede nordjyder har krav på færdige løsninger og et endeligt resultat - nemlig at der igen kan køre tog over Limfjorden. Derfor sætter vi først en ny dato, når vi har sikkerhed for, at alle fejl og mangler er udbedret, og broen er monteret, så vi kan gå i gang med de afsluttende spor- og sikringsarbejder.

- Jeg skal undskylde dybt over for de nordjyske togpassagerer og forsikre om, at både vi og vores totalentreprenør har sat alle kræfter ind og fortsætter fokuseret frem til genåbningen af jernbanebroen, siger Jesper Hansen.

Henning Schultz, divisionsdirektør i MT Højgaard siger:

- Vi har for nyligt konstateret et usædvanligt stort antal fejl i svejsningerne på broen, hvilket gør, at følgearbejdet er blevet udvidet, så produktet lever op til de stillede krav. Derfor kan vi desværre ikke følge den planlagte tidsplan. Vi arbejder meget fokuseret på at få projektet afsluttet og afleveret så hurtigt som muligt uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Yderligere kommentarer hos Banedanmarks pressevagt på 8234 13 13

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website