MT Højgaard udvider lufthavn i Maldiverne

28. oktober 2014


Flere internationale turister kan snart flyve direkte til de sydlige øer i Maldiverne. MT Højgaard skal opgradere Gan Airport til international standard.

Vil du vide mere?
kontakt os

Landingsbanen i Gan Airport i Maldivernes sydlige Addu-atol skal forlænges med 850 meter, og den eksisterende landingsbane skal opgraderes. Med en anlægssum på 19,5 mio. dollars (114 mio. kr.) er det MT Højgaards hidtil største enkeltstående projekt i Maldiverne.

Opgaven omfatter 130.000 kvadratmeter ny belægning, og dertil kommer et taxi-område på 50.000 kvadratmeter. Tidligere var landingsbanen lige så lang som den ø, den ligger på, men øen er blevet inddæmmet og forlænget for at gøre plads til den nye landingsbane.

Den nye belægning bliver af beton, og da MT Højgaard har egen elementfabrik i lan-det, er virksomheden meget konkurrencedygtig på netop det materiale.

- Selv om der ikke skal bruges betonelementer til landingsbanen, kan vi bruge vores mandskab, udstyr og værkstedsfaciliteter fra fabrikken. Vores evne til at levere beton i den højeste kvalitet har været afgørende for, at vi fik den her opgave, siger Steffen Kremmer, divisionsdirektør i MT Højgaard.

Erfarne folk på opgaven

Lufthavnen drives af et offentligt-privat konsortium, og i forvejen har MT Højgaard både lokalregeringen og den største private medejer på kundelisten. MT Højgaard har drevet en solid forretning i Maldiverne siden 1999 og er kendt for at levere vestlig kvalitet og bruge lokal arbejdskraft. På grund af størrelsen på denne opgave er der dog hentet både en projektleder og en formand hjemmefra, som det næste år skal arbejde under varmere himmelstrøg.

- Vi har suppleret vores lokale team med to meget erfarne medarbejdere, hvor den ene tidligere har løst opgaver af samme karakter herude. Nu står vi med et rigtig stærkt team, som kan levere den her opgave til tiden og i høj kvalitet, og det vil være med til at cementere vores markedsposition herude, siger Steffen Kremmer.

Foruden lufthavnskontrakten har MT Højgaard de seneste måneder indgået kontrakter i Maldiverne til en samlet værdi af godt 160 mio. kroner.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website