DONG Energy, MT Højgaard og Bravida Danmark A/S har netop underskrevet en rammeaftale, der betyder, at MT Højgaard og Bravida Danmark de næste fem år skal drive og vedligeholde den sydvestlige del af DONG Energys elnet.
Vil du vide mere?
kontakt osI hverdagen er hovedparten af sjællænderne dybt afhængige af, at DONG Energy har et velfungerende elnet. Det er en stor og samfundsvigtig opgave at drive og vedlige-holde elnettet, så den nødvendige strøm bliver leveret til hr. og fru Danmark og virksomhederne. På en stor del af Sjælland skal denne opgave de næste fem år varetages i et samarbejde mellem Bravida Danmark og MT Højgaard. Et samarbejde som begge parter glæder sig til.
− MT Højgaard har tidligere udført tilsvarende opgaver i en del af Storkøbenhavn. Derfor har vi kompetencerne til at udføre opgaverne hurtigt, kompetent og fleksibelt, siger Jesper Nordby, divisionsdirektør i MT Højgaard. Han suppleres af den administrerende direktør i Bravida Danmark, Bent Andersen:
− Bravida har stor erfaring på området fra tilsvarende opgaver i det øvrige Danmark. Vi ser frem til samarbejdet med DONG Energy, og til at kunne bidrage positivt i pro-cessen med at sikre en god og stabil strømforsyning til såvel virksomheder som private, siger han.
Mulighed for yderligere opgaver
Forventningen er, at DONG Energy vil udbyde anlægsopgaver til en samlet værdi af 750 millioner kroner fordelt over de næste fem år. Bravida og MT Højgaard er udvalgt som områdeentreprenør til den sydvestlige del af DONG Energys elnet, mens en anden områdeentreprenør dækker den nordlige del. De to områdeentreprenører er sammen med en tredje entreprenør også udvalgt til at kunne byde på større projekter i hele forsyningsområdet.
− For DONG Energy betyder aftalen, at de får en professionel samarbejdspartner med en god track record inden for denne type af drift- og vedligehold. Rammeaftalen med DONG Energy er et vigtigt strategisk skridt for Bravida i vores fokus på indgåelse af drifts- og vedligeholdelsesaftaler på infrastrukturområdet, blandt andet med distributionsselskaber, siger Bent Andersen.
− Det er en stor fordel for både os og DONG Energy, at vi gennem dette samarbejde kommer til at kende hinanden godt. Helt konkret får det den betydning, at de enkelte projekter kommer lettere og bedre fra start, da en række ting helt naturligt vil være afstemt på grund af vores forhåndskendskab til hinanden. Det betyder et mere effektivt, tidsbesparende og økonomisk fordelagtigt samarbejde, der i sidste ende vil være til gavn – ikke kun for os – men også for den enkelte forbruger, idet det samlede omkostningsniveau bliver holdt så lavt som muligt, siger Jesper Nordby.
Rammeaftalen træder i kraft den 1. juli og dækker det geografiske område fra Lejre i vest, til Frederikssund i nord, Egedal i øst og Dragør i syd, mens København og Frederiksberg er delt ligeligt mellem de to områdeentreprenører.