MT Højgaard Danmark skal hjælpe DSB med at sætte strøm til københavnsk eltogsværksted med totalentreprise på 641 millioner kroner

2. september 2021


MT Højgaard Danmark skal opføre en værkstedsbygning til eltog på 11.500 kvadratmeter samt et baneteknisk anlæg ved Godsbanegården i København. Det er en realitet efter, at vi og DSB netop har underskrevet en totalentreprisekontrakt på 641 millioner kroner.   

Vil du vide mere?
kontakt os

Når værkstedet står klar i 2024, vil det blive brugt til at reparere og servicere de nyindkøbte eltog, som de kommende år erstatter DSB’s aldrende diesel-flåde. Udover togværkstedet skal MT Højgaard Danmark også opføre et hjuldrejningsværksted, administrationsbygninger til DSB’s personale samt et tilhørende baneteknisk anlæg. Projektet bliver opført med et mål om at opnå bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld.   

- I MT Højgaard Danmark har vi en strategi om at arbejde tæt sammen med bygherrerne i tidlige partnerskaber, så vi kan bidrage med entreprenørfaglighed under projekteringen. Sådan har det også været på Godsbanegården i København, og vi er glade for, at vi nu kan gå fra projektering til totalentreprisekontrakt. Projektet er et rigtigt samarbejdsprojekt, hvor bygherre, entreprenør og rådgiver sidder sammen, og vi har fuld transparens omkring økonomi, muligheder og udfordringer hele vejen. Det bliver rigtig godt, og vi glæder os, siger Carsten Lund, der er CEO i MT Højgaard Danmark.   

CO2-neutral i 2030

Værkstedet er et vigtigt led i elektrificeringen af jernbanenettet i Danmark, som betyder, at DSB tager afsked med de aldrende dieseltog for at få eltog i stedet.   

- Dette er blot et af mange skridt mod målet om at gøre DSB CO2-neutral i 2030. Et af de største skridt var, da vi i foråret underskrev en kontrakt med den franske togproducent Alstom om køb af op mod 150 eltog, og dette er det første af tre værksteder, der skal reparere og vedligeholde dem. Vi har høje ambitioner med værkstedet, som vi vil gå efter at få bæredygtighedscertificeret til guld efter byggestandarden DGNB. Jeg ser nu frem til, at vi kan fortsætte arbejdet sammen med MT Højgaard Danmark om at få bygget et nyt og grønnere værksted, siger Flemming Jensen, der er administrerende direktør i DSB.   

Værkstedet får et samlet areal på 11.500 kvadratmeter. Første spadestik finder sted i januar 2022, og efter planen skal værkstedet stå klar til brug i foråret 2024.   

Visualiseringer   

Visualiseringer i høj opløsning kan hentes her. Visualiseringer skal krediteres DSB.    

 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website