MT Højgaard afleverer unik udstillingsbygning til Moesgaard Museum

14. januar 2014


Efter knapt tre års byggeri har MT Højgaard nu overdraget den 15.000 kvadratmeter store bygning, der harmonisk glider ind i det smukke guldalderlandskab

Vil du vide mere?
kontakt os

Den nye udstillingsbygning titter frem under et græsdækket skråtag på næsten 13.000 kvadratmeter, som kommende museumsgæsterne frit kan vandre rundt på som en naturlig del af landskabet.

Den enorme tagflade bæres af et stort og komplekst søjle-bjælkesystem:

- Konstruktionen er lavet, så den muliggør store udstillings- og publikumsarealer. Det var naturligvis udfordrende, fordi bygningen også rummer mange fald og indbyggede terrasser, så det kræver enorme tolerancer. På grund af formen var der også mange udfordringer med fx at sikre en ordentlig tæthed, så det har været et rigtig spændende byggeri at være en del af, fortæller Dieter Prahm, projektchef i MT Højgaard.

Den mærkbare stolthed over byggeriet blandt håndværkere og byggeledere er smittet af undervejs på museets direktør, der også er meget glad for den nye bygning:

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med MT Højgaard under byggeriet, og det har været en stor oplevelse for mig personligt at få et forhold til håndværkerne på pladsen og mærke, hvor glade de har været for at arbejde på huset, siger museumsdirektør Jan Skamby Madsen.

Resultat overgår forventningerne

Trods det smukke vinderprojekt designet af Henning Larsen Architects gav det lidt sommerfugle i maven at placere en ny bygning midt i det smukke guldalderlandskab ved siden af herregården:

- Dette er min barndomsegn, så det var vanskeligt at forestille sig, hvordan sådan et stort byggeri kunne passe ind i landskabet. Men jeg synes, at byggeriet faktisk er blevet endnu bedre, end jeg havde turdet håbe på, før vi gik i gang, fortæller Jan Skamby Madsen.

Ud over udstillingsarealer vil den nye udstillingsbygning også rumme en museumsbutik, café, særlige rum til skoleformidling, et auditorium med plads til 250 personer, konferencefaciliteter og mange små oaser til forskellige formål.

MT Højgaard har stået for råhus- og apteringsentrepriserne på opførelsen af den nye udstillingsbygning, mens installationsentreprisen blev udført af Lindpro.

Moesgaard Museums nye udstillingsbygning indvies af HM Dronning Margrethe den 10. oktober og åbnes for offentligheden den 11. oktober 2014.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website