Grønlands største bygningsværk tages i brug

25. juli 2012


Nuuk Center med 25.000 kvadratmeter butikker, kontorer og parkeringskælder er en indendørs oase i Arktis for handlende og kontoransatte.

Vil du vide mere?
kontakt os

Åbningen af Grønlands største butiks- og kontorbyggeri markeres den 25. juli med en stort anlagt reception for inviterede gæster i Nuuk Center, der er udviklet og opført af MT Højgaard. Med sammenlagt 25.000 kvadratmeter bliver det ikke kun Grønlands største bygningsværk, men også øens første rigtige indendørs butikscenter. Nuuk Center åbner for publikum den 27. juli.

Næsten fuldt hus

Nuuk Center har en fuld kælder på 6000 kvadratmeter og en butiksdel på 12.000 kva-dratmeter i to etager samt et kontortårn på otte etager og ca. 7000 kvadratmeter. Med butiksdelen under sig rager kontortårnet op i ti etagers højde. Afdelingschef Lars Bjørn Knudsen hos MT Højgaards grønlandske afdeling melder om næsten fuldt hus i forbindelse med åbningen. Kun et butikslokale og et enkelt kontor er endnu ikke solgt eller udlejet.

Selvstyret rykker sammen

Kontortårnet, med en fabelagtig udsigt over byen og fjorden, skal huse en stor del af Det grønlandske Selvstyres administration, som for første gang får samling på administrationen. En anden stor aktør i centret er Grønlands største privatejede virksomhed Pisiffik, der er et datterselskab af Dagrofa i Danmark. Pisiffik har bl.a. sit hovedlager og et supermarked i centret.

Mens snestormen raser udendørs

Nuuk Center giver mulighed for at parkere bilen i tørvejr i kælderen og handle indendørs med frakken over armen, mens vintervejret raser udenfor. Ud over 14 forretninger inden for næsten alle genrer indrettes der også en café og flere spisesteder i centret.

Et monumet i Arktis

Afdelingschef Lars Bjørn Knudsen siger om byggeriet, at det kommer til at stå som et monument over en byggeproces og en kvalitet, der ligger over den normale standard i Arktis. Centret er tegnet af KHR Arkitekter og Rambøll står for projekteringen og samtlige installationer. Centret er opført i beton og stål og med facader af glas og aluminiumspaneler.

- Nuuk Center er blevet dokumenteret kvalitetssikret hele vejen fra start til slut, og vi har med byggeriet skabt arbejde til mange lokalt ansatte og lokale underentreprenører. Det har været en meget spændende opgave at være med til at løse, siger Lars Bjørn Knudsen.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website