Underskrifterne er sat på hovedentreprisekontrakten for en ny forsknings- og laboratoriebygning på DTU Lyngby Campus. Aftalen er blevet til efter en ny fasemodel, hvor de involverede parter sammen har fundet de bedste løsninger for projektet.
Vil du vide mere?
Kontakt osMT Højgaard er hovedentreprenør på en ny forsknings- og laboratoriebygning på DTU Lyngby Campus. Det sker i et samarbejde med DTU som bygherre, Christensen & Co. Arkitekter og MOE som rådgivende ingeniører og i en ny kontraktform, som har taget udgangspunkt i et tidligt samarbejde om en endelig fasemodel.
- Nu har vi låst den ramme, som vi i fællesskab satte for et år siden, og den sidste underskrift med MT Højgaard er en vigtig milepæl for projektet, der viser, at den samarbejdsmodel, vi har valgt og troet på, hvor alle parter sidder med ved bordet fra den tidlige fase, har været positiv for projektet, siger projektchef i DTU, François Svend Court-Payen.
Bedre dialog, optimal proces og bedre projekt
Allerede i 2017 indgik MT Højgaard en samarbejdsaftale med DTU om at komme med et bud på projektstyring, organisation og løsningsforslag for byggeriet sammen med MOE og Christensen & Co. Arkitekter. Siden er der blevet samarbejdet med bygherre om at finde frem til den optimale løsning for byggeriet.
- Det er glædeligt, at DTU har valgt MT Højgaard som hovedentreprenør på opførelsen af Bygning 310. Der har været fokus på det tidlige samarbejde mellem DTU, CCO, MOE og MT Højgaard helt fra designfasen, og den metode er helt i tråd med MT Højgaards strategi om bredt og tidligt samarbejde. Det giver en bedre dialog, en optimal proces og i sidste ende et bedre projekt for bygherren. Via vores fælles arbejde i en digital platform, med blandt andet 3D-visualiseringer af byggeriet, viser vi, at det er den mest produktive måde at arbejde sammen på, siger koncerndirektør i MT Højgaard Jesper Nordby og tilføjer:
- Det intensiverede samarbejde i de indledende faser giver større kvalitet og en øget sikkerhed for økonomi, tid og kvalitet i de efterfølgende faser, både for projektet og for alle parter i projektet.
Bygning 310 skal skabe bedre forskningsfaciliteter, der kan understøtte forskningen på de tre institutter DTU Energi, DTU Fysik og DTU Compute. Den 9.280 kvadratmeter store forskningsbygning får seks etager og kælder og vil indeholde laboratorier, kontorer og fællesarealer til DTU Energi. Derudover indeholder bygningen et nyt 3D Imaging. Hovedentreprisekontrakten har en fast entreprisesum på 232 mio. kroner. Det forventes, at bygningen kan tages i brug i slutningen af 2019.