Første spadestik på ny OPS-skole i Odder

16. november 2015


Første spadestik til opførelsen af den nye Skovbakkeskole i Odder Kommune er taget. Den topmoderne skole skal opføres og drives i offentlig-privat samarbejde (OPS) og vil stå færdig ved udgangen af 2017.

Vil du vide mere?
kontakt os

Fredag indledte Odder Kommune, Skovbakkeskolen, dagsinstitutionen Krible Krable Huset, DEAS og MT Højgaard byggeriet af den nye skole, der om to år vil have plads til 650 elever og en daginstitution med plads til 100 børn.

- Denne nye skole vil skabe de bedste rammer for læring, bevægelse og fællesskab samtidig med at den lever op til fremtidens krav til indeklima og bæredygtighed, siger Joan Clausen, projektdirektør for OPP i MT Højgaard.

Elevers input inddraget i designprocessen

Det er ejendomsforvaltningsselskabet DEAS, der sammen med entreprenøren MT Højgaard og CEBRA Arkitekter har designet den nye Skovbakkeskole med stort fokus på blandt andet indeklima og bæredygtighed.

Men lærere og elever er også blevet inddraget i designprocessen. Med en række brugermøder har de haft mulighed for at give deres input til teamets arkitekter og ingeniører. Nogle af eleverne har også modelleret skolen ud fra deres egne ønsker i spillet Minecraft.

- Samarbejde er et nøgleord i OPS, og vi er kommet godt fra start. Vi har siden juli sammen med Odder Kommune tilrettet projektet, så både børn og voksne får optimale omgivelser, og vi sikrer en efterfølgende solid drift og effektivt vedligehold af skolen, sagde Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør i DEAS, da han holdt tale på teamets vegne ved spadestikket.

Erfarent OPS-team

Vinderteamet bag Skovbakkeskolen har stor erfaring med denne type opgave, idet de allerede igennem de seneste 10 år har drevet og vedligeholdt skoler. Skovbakkeskolen er således teamets fjerde fælles skoleprojekt i OPP- og OPS-regi. Teamet står i forvejen bag Nordstjerneskolen i Frederikshavn, Vildbjerg Skole og Ørstedskolen i Rudkøbing.

OPS-kontrakten med at drive og vedligeholde Skovbakkeskolen for Odder Kommune løber i 25 år, fra opførelsen er fuldendt.

Fakta

  • Opføres i OPS-regi af MT Højgaard og DEAS
  • Projektsum: ca. 250 mio. kr.
  • Arkitekt: CEBRA
  • Rådgivende ingeniør: MT Højgaard
  • Bestiller: Odder Kommune
  • Areal: 9.300 m2 fordelt på to etager
  • Ibrugtagning: 2017
Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website