“Hvis en af os ikke er klar, så er ingen klar”


Hatem Tahmaz er en ambitiøs ung projektleder, der arbejder med facader, lukning og landskab på Holm 8-byggeriet. På Hatems egen facade møder man først struktur og disciplin, men bagved gemmer sig en blødere og mere familiær side. Her kan du møde manden, som projektdirektøren på Holm 8 roser i høje vendinger men samtidig kalder en “bulldog”.

Er du klar til en karriere i MT Højgaard Danmark?
se vores ledige stillinger

En bulldog? Det ved jeg ikke, om jeg er. Men det er da rigtigt, at jeg kæmper for mine entreprenører. Hvis der er en af mine facadeentreprenører, der ikke kan montere et element, fordi der er en anden entreprenør, der ikke har gjort bindingen i dækelementet klar til tiden, så kan jeg godt bide mig lidt fast i haserne, indtil det bliver gjort.  

Er det sådan, en bulldog gør? Så har jeg nok en lille smule bulldog i mig.

Omvendt forsøger jeg også ikke at være for hård. Jeg tror på min evne til at læse på andre, hvornår jeg skal være blød, og hvornår jeg skal være kontant. Mennesker motiveres forskelligt, så det må din tilgang til dem også være, hvis du skal nå dine mål. Og så skal man være selvkritisk. Før jeg bliver hård, så skal jeg jo se indad. Har jeg også styr på min egen butik? 

- Jeg har lært, hvor langt jeg kan nå, hvis jeg hele tiden finder andre, der er klogere end mig.

Mine søskende er mit blødeste punkt

Min mor var fra Libanon, og min far er fra Irak, hvor han var officer i den irakiske hær. Jeg tror, at jeg har arvet struktur og disciplin fra hans måde at gå til livet på.  

Min mor fødte mig som den første i en søskendeflok på fire. I dag er hun her ikke længere, og vi savner hende alle sammen. Udover min kone så er mine søskende mit blødeste punkt, og jeg føler selv, at jeg har taget meget ansvar for dem alle tre, da vi var mindre. 

Meget har selvfølgelig ændret sig, for i dag er vi voksne. Men særligt min fem år yngre bror og jeg bruger hinanden ofte. Vi har samme mindset, og selvom jeg er civilingeniør, og han læser på CBS, så kan vi sagtens relatere til hinanden. Jeg er heldig med at have en bror, der også tænker som en entreprenør.

- Jeg er stadig ung, men jeg øver mig i at lytte og spørge ind, før jeg taler og træffer beslutninger.

Hvis der er en, der ikke er klar, så er ingen klar

For en del år siden aftjente jeg værnepligt i Slagelse. Militærtiden kan jeg både sige godt og dårligt om, men jeg lærte nogle helt basale tankegange, som jeg har med mig ud på byggepladsen.  

Den vigtigste lektie var, at hvis en af os ikke er klar, så er ingen klar. For hvad hjælper det, at jeg følger min egen seksugersplan og føler, at jeg er godt med, hvis der er en af mine kollegaer, der kæmper med en udfordring lige ved siden af? Vi er i samme båd, og vi er nødt til at være kommunikerende og proaktive. Selv fokuserer jeg lige nu på i højere grad at løse udfordringer direkte i stedet for via mail. Det kan vi godt blive bedre til og også mig selv.

- Jeg vil bare gerne bygge nogle fede bygninger og huskes for noget godt.

En god leder er en lyttende leder

Jeg har for længst indset, at jeg ikke er den klogeste til alting. Til gengæld har jeg også lært, hvor langt jeg kan nå, hvis jeg hele tiden finder andre, der er klogere end mig, så vi sammen kan løse vores udfordringer.  

Skal jeg drømme lidt, så vil jeg gerne nå hen til et sted, hvor andre kigger på mig, og kalder mig en god leder. Jeg er stadig ung, men jeg øver mig i at lytte og spørge ind, før jeg taler og træffer beslutninger. Personaleansvar er et stort mål for mig, og det håber jeg at få inden for et par år.  

Når alt kommer til alt, vil jeg bare gerne bygge nogle fede bygninger og huskes for noget godt. Og hvis jeg undervejs var så ærekær om mine entrepriser, at en enkelt eller to syntes, jeg var en bulldog, så lever jeg med det.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website