Ungdomsboliger i Åbyhøjgård afleveret

19. april 2021


Siden 2015 har MT Højgaard Danmark været til stede i Åbyhøjgård i Aarhus. I 2018 afleverede vi 297 totalrenoverede lejligheder, og her i 2021 har vi netop afleveret 18 ombyggede ungdomsboliger. 

Vil du vide mere?
kontakt os

Fra 2015-2018 var vi ansvarlige for renoveringen af 297 boliger i Åbyhøjgård. Udover at forbedre facaderne, indeklimaet og energiforbruget, ombyggede vi tre af boligblokkene til rummelige boliger, der er særligt velegnede til ældre og handicappede.

Fra 2020-2021 har vi så arbejdet på 18 ungdomsboliger, som nu er afleveret. I maj sidste år indledte vi ombygningen af boligerne, hvor vi beholdt kælder, indervægge og dæk i stueplan og rev resten af bygningen ned inden ombygning. Nu står boligerne så klar til indflytning.    

Ungdomsboligerne ses i midten af billedet omgivet af blokkene, vi renoverede fra 2015-2018. 

Underjordisk vandløb og frost

Som altid på renoverings- om ombygningsprojekter, har der været flere spændende udfordringer, vi har skulle håndtere undervejs, 

På den store renovering fra 2015-2018 skulle teamet blandt andet håndtere et underjordisk vandløb under en elevatorskakt, og op til afleveringen af ungdomsboligerne i år var det så frosten, der drillede.  

“Vi skulle aflevere 1. marts, og beboerne skulle flytte ind den 15. marts. Men i januar og februar var der meget frostvejr, og det betød, at der ikke var niveaufri adgang ude foran, som der skal være. Frosten betød også, at vi ikke kunne lave svalegangen til første sal. For at løse problematikken fik vi hurtigt kaldt en jordmand med en rendegraver ud og fjerne en halv meter frossen jord. Så lagde vi noget nyt grus, som vi holdt varmt med vintermåtter,” fortæller projektleder Nielshenrik Svenstrup. 

Vi siger tak til bygherren AL2-bolig og bygherrerådgiver Henrik Pennerup for samarbejdet.  

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website