MT Højgaard valgt til første fase af nyt IKEA varehus

5. september 2017


IKEA har valgt MT Højgaard til at udføre første fase af et nyt IKEA varehus i tre etager på omkring 37.000 kvadratmeter ved Dybbølsbro i København. 

Vil du vide mere?
kontakt os

Inden for de næste par år åbner det første IKEA varehus med beliggenhed midt i en storby ved Dybbølsbro Station på Vesterbro i København. Det er nu afgjort, at det bliver MT Højgaard, der skal udføre projektafklaringsfasen i forbindelse med varehuset.

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med næste fase og ser frem til et spændende samarbejde med MT Højgaard om at skabe et unikt IKEA varehus i hjertet af København, siger Anders Lyhne Nordtorp, der er Ejendoms- og Ekspansionschef i IKEA Danmark, og fortsætter:

- Vi har i valget af samarbejdspartner blandt andet haft fokus på at skabe et optimalt bygherre og entreprenør samarbejde, så vi sammen får skabt det helt rigtige varehus til glæde for kunder og medarbejdere. MT Højgaard har vist stort engagement og sammenholdt med den kvalitet og organisation de har tilbudt, har vi store forventninger til samarbejdet.

Projektafklaringsfase indtil marts

Det færdige varehus bliver 37.000 m2 stort fordelt på tre etager. På det højeste sted vil varehuset hæve sig 19 meter over jorden, og på taget vil der blive etableret en taghave samt et grønt strøg, der, via taget på IKEA varehuset, kommer til at løbe fra Bernstorffsgade til Otto Busses vej. Derudover vil der blive etableret omkring 370 bilparkeringspladser og cirka 1.100 cykelparkeringspladser i forbindelse med varehuset.

- Kontraktformen med tidlig involvering af entreprenør, arkitekt og rådgivere passer godt til, hvordan vi ønsker at arbejde i MT Højgaard. Vi ser frem til at fortsætte det tætte samarbejde med IKEA og projektets øvrige parter for at skabe høj kvalitet i gennemførelsen af københavnernes kommende IKEA varehus, siger Rasmus Hyldekvist Jensen, der er sektionsdirektør i MT Højgaard.

Projektafklaringsfasen løber frem til marts 2018, hvorefter den resterende del af opførelsen begynder.

Del af større lokalplan for Kalvebod Brygge

Det nye IKEA varehus er en del af en større lokalplan, der i alt omfatter omkring 74.000 etagekvadratmeter på området, der er omkranset af Kalvebod Brygge, Arni Magnussons Gade, Carsten Niebuhrs Gade og Otto Busses Vej. Udover IKEA varehuset skal der også bygges et Cabinn-hotel på cirka 21.000 kvadratmeter samt to ’Kaktustårne’ på omkring 16.000 kvadratmeter med op til 500 ungdomsboliger. Varehuset er tegnet af Dorte Mandrup

Det nye IKEA varehus kommer til at ligge på Vesterbro i København. (Illustrationen er skabt af Dorte Mandrup og Luxigon.) 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website