MT Højgaard skal renovere anden etape af Kildeparken

7. juni 2016


Det bliver MT Højgaard, der skal renovere 15 blokke med 176 lejligheder på Ravnkildevej i Aalborg Ø for Himmerland Boligforening.

Vil du vide mere?
KOntakt os

Når arbejdet med at renovere 176 lejligheder på Ravnkildevej i Kildeparken går i gang i juni 2016, bliver det med MT Højgaard som hovedentreprenør.

15 blokke og 176 lejligheder i afdeling 50, Ravnkildevej, som er en del af Himmerland Boligforening, skal renoveres.

- Vi glæder os til at gå i gang med renoveringen. Det er et flot projekt, og en spændende opgave at skulle være med til at transformere et helt område, siger Lasse Kåre Olsen, der er seniorprojektchef i MT Højgaard.

Det er anden etape af Kildeparken 2020, der skal transformere området fra en udsat bydel til et helt og attraktivt byområde. Helhedsplanen for området fokuserer på at skabe en helt ny bydel i det østlige Aalborg.

Renoveringen består i at demontere facadeelementerne på de eksisterende blokke og i stedet etableres nye tidssvarende ydervægge. De opføres med et facadeelement i træ som bagmur, som udvendigt beklædes med natursten på facaderne og teglsten på de eksisterende gavle.

Badeværelser, strøgulve, køkkener og døre skiftes i alle lejligheder, og el og VVS installationerne skiftes. Der etableres nye vand-, dræn- og kloakledninger, og alle udenomsarealer fornyes med belægninger, beplantninger og inventar.

Det er et konsortium bestående af arkitekt- og ingeniørvirksomheden Kærsgaard & Andersen A/S (Aalborg), Effekt Arkitekter ApS (København) og byudviklings- og rådgivningsfirmaet SLA A/S (København), der har udformet det kommende projekt.

Den officielle startdato er den 20. juni 2016, hvor der afholdes første spadestik med deltagelse af Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.  Byggeriet afsluttes i sensommeren 2018.

Byggeriet opføres med støtte fra Landbyggefonden.

Fakta om Kildeparken:

  • Himmerland Boligforening har omkring 1.050 boliger fra 1970’erne i den østlige del af Aalborg. Kildeparken, afdeling 50, Ravnkildevej er placeret i et stort parklandskab.
  • Der er udarbejdet en helhedsplan for området under navnet Kildeparken 2020 – se mere på www.kildeparken2020.dk.
  • Helhedsplanen har et samlet budget på cirka 1,5 mia. kr.
Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website