MT Højgaard styrker projektudvikling og OPP

6. marts 2014


Som et led i MT Højgaards strategi om at komme tættere på kunder og investorer, øger landets førende bygge- og anlægsvirksomhed sit fokus på projektudvikling og OPP.

Vil du vide mere?
kontakt os

Flere medarbejdere og større strategisk fokus skal øge aktiviteterne inden for projektudvikling i MT Højgaard, blandt andet gennem ansættelsen af tre nye medarbejdere - og flere nye ansigter på vej.

– I takt med en større optimisme blandt ejendomsinvestorerne kan vi mærke, at efterspørgslen på velbeliggende projekter og på vores kompetencer og erfaring inden for projektudvikling er vendt tilbage. Det har blandt andet ført til udvikling og salg af en ny 17.000 kvadratmeter kontorejendom i Søborg og udviklingen af et nyt bolig- og indkøbsområde i Sorgenfri siger Erik Nielsen, divisionsdirektør i MT Højgaard.

Passer til overordnet strategi

– En del af vores strategi er at udvikle projekterne sammen med vores kunder og investorer helt fra de første streger tegnes, til projektet står færdigt. Det betyder, at vi bliver mere synlige på ejendomsmarkedet og mere opsøgende både i forhold til investorer og nye ejendomsprojekter i Storkøbenhavn, Østjylland og Trekantsområdet. Vi vil identificere nye investeringsmuligheder og skabe ekstra værdier, både for vores kunder og for MT Højgaard, siger Erik Nielsen.

Mere OPP

MT Højgaard forventer, at byggeri i Offentligt Privat Partnerskab (OPP) bliver mere udbredt i de kommende år. MT Højgaard er i forvejen landets mest erfarne OPP-entreprenør og indgik i 2012 sammen med driftsselskabet DEAS en aftale med de tre pensionskasser: PensionDanmark, PKA og Sampension, som tilsammen har øremærket fem milliarder kroner til finansiering af byggeri i OPP.

– Vores erfaring er, at både bestiller og slutbruger i vores OPP-byggerier er meget tilfredse, fordi OPP-modellen giver økonomisk tryghed og indeholder incitamenter til, at alle parter leverer et produkt i høj kvalitet, som betaler sig tilbage på den lange bane, siger Erik Nielsen.

Tre nye ansigter

De tre nye medarbejdere i projektudviklingsafdelingen er projektudviklingschef Joan Clausen med OPP som ansvarsområde, Simon Issing Nielsen, projektudviklingschef med udgangspunkt i MT Højgaards kontor i Aarhus, og Christina Jørgensen, projektudviklingsdirektør med primært fokus på boligprojekter. Joan Clausen har 22 års erfaring fra byggebranchen og kommer senest fra en stilling som projektchef i E. Pihl & Søn, mens Simon Issing Nielsen har otte års erfaring med projektudvikling og kommer fra en stilling som projektudvikler i Sjælsø Gruppen. Christina Jørgensen har tidligere været projektudviklingsdirektør og salgsdirektør i NCC. Senest har hun været partner i Sandbeck A/S.

Dem kan du møde på Mipim:

MT Højgaard stiller i år med et stærkt hold på den internationale ejendomskonference Mipim i Cannes, der finder sted fra den 11. til den 14. marts:

  • Torben Biilmann, adm. koncerndirektør
  • Sofie K. Lindberg, koncernmarketing- og kommunikationschef
  • Erik Nielsen, divisionsdirektør med ansvar for projektudvikling og OPP
  • Jesper T. Harrishøj, kunde- og markedsdirektør
  • Lars Eggert Nielsen, partnerchef
  • Robert A. Hodgkins, projektudviklingsdirektør, ansvar for aktiviteter vest for Storebælt
  • Carsten Lygum, projektudviklingschef
  • Finn Mortensen, projektdirektør i Byggeri Vest
Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website