Underjordiske vandløb, frostvejr og glade naboer: Nielshenrik elsker de uforudsigelige renoveringer


For en del mennesker er det ukomfortabelt at træffe hurtige beslutninger under højt pres. Men sådan har projektleder Nielshenrik Svenstrup det ikke. Langt fra endda.   

Er du klar til en karriere i MT Højgaard? 
se vores ledige Stillinger

“Jeg elsker renovering, fordi vi hver dag skal træffe her-og-nu beslutninger. Det har jeg det megagodt med. Når vi renoverer mange lejligheder på en gang, så er vi nødt til at køre nogle intense flows og have en klar struktur for, hvordan vi gennemgår de enkelte opgange. Vi kan aldrig stå stille, fordi et skab lige står anderledes i nr. 17, eller det er svært at komme forbi faldstammen i nr. 36. Vi skal videre, og det kræver, at vi konstant er handleklar.” 

Ordene er projektleder Nielshenrik Svenstrups.
Her i 2021 har han fejret 10-års jubilæum i MT Højgaard Danmark, hvor han startede i praktik på byggesagen Landbo Midtøst. De seneste fem år har det særligt været renoveringen af 297 almene boliger samt 18 ungdomsboliger i Åbyhøjgård i Århus, som Nielshenrik har brugt sin tid på.  

“Åbyhøjgård har budt på en del spændende byggetekniske udfordringer, sådan som det altid er med renoveringer. På et tidspunkt skulle vi håndtere et underjordisk vandløb, der lå lige der, hvor vi skulle bygge en elevatorskakt. For at støbe skakten lavede vi en svejset stålramme, som vi trykkede ned, og så byggede vi en forskalling op indvendigt, samtidig med at vi pumpede vand væk. Så havde vi arbejdsro og kunne støbe skaktbunden.” 

For ganske nylig afleverede vi 18 ungdomsboliger, men det vedvarende frostvejr skabte en ny udfordring, som Nielshenrik og teamet skulle løse. 

“Vi skulle aflevere 1. marts, og beboerne skulle flytte ind den 15. marts. Men i januar og februar var der meget frostvejr, og det betød, at der ikke var niveaufri adgang ude foran, som der skal være. Frosten betød også, at vi ikke kunne lave svalegangen til første sal. For at løse problematikken kaldte vi hurtigt en jordmand med en rendegraver ud og fjerne en halv meter frossen jord. Så lagde vi noget nyt grus, som vi holdt varmt med vintermåtter. Det betød, at vi kunne gøre arbejdet færdigt til tiden.” 

Glade naboer er guld værd

Når vores medarbejdere renoverer lejligheder, arbejder de lige ved siden af menneskers hjem, og Nielshenrik trives godt med den tætte kontakt og nærhed, det medfører.  

“Jeg mærker virkelig glæden, når vi har færdiggjort en opgang, og beboerne flytter ind og er glade. De kommer over og hilser og snakker, og det er hyggeligt. På Åbyhøjgård har vores renoveringsteam også fået et særligt forhold til en kvinde, der bor i stueplan i en af opgangene. Af og til, hvis en leverandør er kommet med en leverance inden klokken 7, så har hun stukket hovedet ud ad vinduet, og sagt til dem, hvor de skal stille tingene. Det er bare guld værd med den slags hjælp.”   

Byggeteknisk stærk 

Nielshenrik er uddannet maskinarbejder, tagdækker og bygningskonstruktør, og netop fagligheden fremhæves også af kollegaen Emil Vester Larson.  

“Han er nok ikke den, der gør mest væsen af sig selv, men han er en flink kollega, der er meget stærk tværfagligt, og som hurtigt kan tage stilling til langt de fleste problemstillinger, vi løber ind i på projekterne.” 

Hvis du også er fagligt stærk og dygtig til at samarbejde, kan du måske blive ny medarbejder i MT Højgaard Danmark og kollega til Nielshenrik. Du kan se vores ledige stillinger lige her.   

  

 

 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website