Som projektdirektør bruger Mads Olsson meget tid på at få samarbejdet og processerne til at gå op i en højere enhed, så byggesagen glider så effektivt som muligt. Han insisterer på, at alle forstår værdien af et ordentligt samarbejde, og at der bliver skabt en stærk holdånd på de projekter, han er del af.

Karriere i MT Højgaard?
se vores ledige stillinger

- Hvis alle parter forstår værdien af samarbejdet, så går det som regel godt, siger Mads Olsson.

Det handler om holdånd

I 2006 blev den unge civilingeniør Mads Olsson ansat som entrepriseleder i MT Højgaard. I dag er Mads 14 års erfaringer rigere, og han har ført en række projekter fra byggegrube til aflevering med flere forskellige titler på visitkortet. For tiden er han projektdirektør med ansvar for vores hovedentreprise på Det Nye Sundhedsfaglige Fakultet i Aalborg. En opgave han løser med flere kolleger, han før har arbejdet tæt sammen med på det store boligprojekt Kildeparken i Aalborg.

På med arbejdsbukserne

- Jeg starter gerne dagen med en opgave eller to foran computeren helt fra morgenstunden, og efter det er der stor variation i mine opgaver. Typisk tager jeg en rundtur på byggepladsen, holder møder med mit team og underentreprenørerne på pladsen, besvarer mails eller løser opgaver foran computeren. Måske tager jeg også en tur ud på byggepladsen med arbejdsbukser på for at flytte byggepladshegn og rydde op sammen med mine kolleger, fortæller Mads.

Kildeparken fra Aalborg er et af de projekter, som Mads har været del af. I januar modtog teamet på opgaven en tilfredshedskarakter på 96 ud af 100 fra kunden i slutmålingen. 

Alle parter skal forstå værdien af samarbejdet

På byggepladsen er der mange mennesker med vidt forskellige fagligheder, og derfor har Mads en meget bred kontaktflade.

- Først og fremmest har jeg dialog om stort og småt med mine nærmeste medarbejdere på sagen. Derudover har jeg kontakten til bygherre, som jeg blandt andet drøfter økonomi, eksekveringen af byggesagen og kundetilfredshed med. Og så er der selvfølgelig både de interne og eksterne håndværkere på pladsen, og underentreprenørerne, som jeg hele tiden har tæt dialog med.

Kunsten er at sammensætte det rigtige hold

Selvom Mads synes, at næsten alle hans opgaver er spændende, så har han en særlig forkærlighed for at få teamet på projekterne til at fungere.

- Alle beslutninger, jeg træffer, handler dybest set om at skabe det rigtige hold med de rigtige kompetencer og kræfter. Jeg møder hele tiden nye mennesker, og det er vigtigt for mig at få alle til at spille godt sammen. Jeg sammensætter altid mit hold til det enkelte projekt efter, hvem der er gode at arbejde sammen med. Det handler om holdånd, og jeg vil skabe lige den holdånd, der skal til, for at vi lykkes internt og over for vores bygherre. Hvis alle parter forstår værdien af samarbejdet, så går det som regel godt for de involverede i projektet både økonomisk og på overholdelse af kvalitet og tidsplaner.

 

- Alle beslutninger, jeg træffer, handler dybest set om at skabe det rigtige hold med de rigtige kompetencer og kræfter. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website