Til toppen

Universitetsbyggeri til Niels Bohr Institutet

Todelt universitetsbygning forbundet af tunnel og skywalk i tredje sals højde

På Niels Bohr Institutet i København har vi i MT Højgaard hjulpet med at opføre et nyt universitetsbyggeri på 55.000 m2. Lokalerne i instituttet skal rumme aktiviteter for 3-4.000 studerende, 900 forskere, 260 ph.d.-studerende samt tekniske og administrative medarbejdere. Brugerne kommer primært til at tilhøre de fysiske, kemiske, datalogiske, naturfagsdidaktiske og matematiske institutter på Københavns Universitet.

Kontakt MT Højgaard, hvis du ønsker mere information
KOntakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Universitetsbyggeri til Niels Bohr Institutet

Status

Igangværende

Type

Uddannelse og forskning

Lokation

Danmark

Kunde

Bygningsstyrelsen

Samarbejds-partnere

Den nye universitetsbygning i København er opdelt i to konstruktioner på hver side af Jagtvej, der forbindes af en intern tunnelforbindelse samt en skywalk i tredje sals højde.

MT Højgaard har blandt andet stået for den indvendige komplettering, hvilket indebar ansvaret for vægge, gulve og lofter samt forskellige former for laboratorieindretning.

Universitetsbyggeriet skal med de 55.000 m2 rumme aktiviteter for op til 4000 studerende, 900 forskere, 260 ph.d.-studerende samt tekniske og administrative medarbejdere.

Indretning understøtter gennembrud i forskning

De store videnskabelige landvindinger i fremtidens forskning vil i høj grad ske på tværs af de faglige siloer, som videnskabsmiljøet har været kendt for. Netop derfor er den nye bygning designet til løbende og fleksibelt at kunne tilpasse indretningen til, at forskningen kan ske på tværs af fag. Der er blevet taget udgangspunkt i forskningsprojekterne frem for forskningsinstitutionerne, hvilket i princippet kan betyde ændrede indretningsbehov med fem til ti års mellemrum.

En central byggeplads ved en af landets mest brugte veje kræver særlige hensyn

Byggeriet af universitetsbygningen er ganske omfattende. Ikke mindst fordi bygningerne ligger på den stærkt trafikerede Jagtvej, hvor mange bilister kører ind og ud af København. Derfor har vi hele vejen haft fokus på at mindske gener og støj for omgivelserne og for at håndtere affald undervejs. Kontakt os, hvis du ønsker mere information omkring de forskellige hensyn, vi har taget i forbindelse med udvidelsen af Niels Bohr Institutet.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MTH GROUPs website