Til toppen

Renovering og PCB-sanering af Gasværksvejens Skole

Gennemrenoveret skole med forbedret indeklima for elever og lærere på Gasværksvej i København

Gasværksvejens Skole stod midt i renoveringen af en tilbygning, da der blev konstateret sundhedsskadelige polychlorerede biphenyler (PCB) i alle fuger mellem betonelementerne. Efter en omfattende PCB-sanering og gennemgribende renovering står den 3.200 m2 store skole med et forbedret indeklima, ny belysning og ventilation samt nye overflader i alle lokaler.

Kontakt MT Højgaard, hvis du ønsker mere information
Kontakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Renovering og PCB-sanering af Gasværksvejens Skole

Status

Afsluttet

Type

Renovering, Uddannelse og forskning

By

København

Kunde

Københavns Ejendomme

Samarbejds-partnere

Ingeniør: ISC Rådgivende Ingeniører. Arkitekt: BBP Arkitekter

Fra sundhedsskadeligt miljø til forbedret indeklima

MT Højgaard har gennemført en gennemgribende renovering og PCB-sanering af en tilbygning til Gasværksvejens Skole i København.

Da der blev fundet sundhedsskadelig PCB i tilbygningen, der er opført i 1960’erne, besluttede man at iværksætte, hvad der viste sig at blive landets mest omfattende PCB-sanering.

Fokus på sikkerhed

Hele vejen gennem projektet havde vi fokus på en sikker håndtering af den PCB, der blev fundet på skolen. For at sikre lærere og elevers sundhed, var den PCB-holdige tilbygning helt afspærret fra resten af skolen under saneringen.

Al fugemasse mellem betonelementerne blev udskåret under omfattende sikkerhedsforanstaltninger og bortskaffet til Kommunekemi i Nyborg.

På grund af PCB'ens afdunstning til omgivelserne blev samtlige gulvbelægninger, lofter og inventar udskiftet. Derudover blev elinstallationer, ventilationsanlæg og VVS-installationer demonteret og bortskaffet. Alt i alt cirka 56 ton materiale.

Som resultat af renoveringen har alle lokaler fået nye lofter, døre, gulve og inventar. Alle overflader er nye, og indeklimaet er forbedret med ny ventilation og ny belysning.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website