Til toppen

Ny skole til Bryggens børn

I 2021 har vi afleveret den 10.000 kvadratmeter store Ny Islands Brygge Skole på Artillerivej 126. Skolen er en udbygning til den eksisterende Islands Brygge Skole, og den kommer til at huse 784 udskolingselever fra 6. til 9. klasse.

Kontakt MT Højgaard, hvis du ønsker mere information
kontakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Ny Islands Brygge Skole

Status

Afsluttet

Type

Kultur og idræt, Jord, kloak og ramning, Projektering, Råhus, Uddannelse og forskning, ESG

By

København

Kunde

Københavns Kommune, Byggeri København

Samarbejds-partnere

Arkitekt: CF Møller

10.000 kvadratmeter bygning

Skolen på Islands Brygge Skole i København er blevet udvidet, da vi har opført en skolebygning til 784 udskolingselever. Med den nye bygning får skolens lærere, elever og personale en skole i høj kvalitet, som lægger op til leg og læring med særlig fokus på indeklima og et godt udemiljø med plads til undervisning, rekreation og et ankomstområde, der inviterer ind. Skolen skal også være samlingssted for det lokale forenings- og idrætsliv, og derfor er der let tilgængelighed og åbenhed i stueetagen, så udefrakommende føler sig velkomne på skolen.  

Godt samarbejde og smarte løsninger

Vi har samarbejdet tæt med arkitekterne i CF Møller, og samarbejdet har gjort det muligt at skabe en skole, der kommer til at sikre god balance mellem bevægelse og fordybelse, og som vil tilbyde en stor variation til enhver læringssituation og -præference. Derudover har samarbejdet skabt grobund for kreative idéer og nytænkende løsninger. Blandt andet har den nye skole en dynamisk serie af taglandskaber, der indeholder skolegård og områder, der inviterer til uorganiseret leg og ophold. 

Et opgør med dårligt indeklima sikrer bæredygtighed

Der har historisk set været problemer med indeklimaet på de danske folkeskoler. Det høje antal af børn samlet på ét sted giver en høj varmebelastning, der resulterer i et usundt indeklima.  Ny Islands Brygge Skole er et godt eksempel på, at indeklimaet på skolerne forbedres, fordi det bliver prioriteret af bygherrer, når der bliver bygget nye skoler. 

Vi er blevet involveret tidligt i projektet, hvilket har betydet, at vi har kunnet arbejde tæt sammen med arkitekterne for at tænke i smarte løsninger, der sikrer et godt indeklima. Eksempelvis har vi rådgivet omkring placeringen af bygningerne og af klasseværelserne, så man udnytter både skygge fra omkringliggende bygninger og orienteringen, så klasseværelserne ikke bliver for varme. På den måde sikrer vi både et godt indeklima og et lavt behov for nedkøling, hvilket resulterer i et lavt energiforbrug. Således er Ny Islands Brygge Skole et bæredygtigt byggeri, hvor der er tænkt på slutbrugeren i alle faser af projektet. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website