Til toppen

Ny skolebygning med særligt fokus på indeklima og et godt udemiljø

Vi skal opføre den godt 10.000 kvadratmeter store Ny Islands Brygge Skole på Artillerivej 126, som er en udbygning til den eksisterende Islands Brygge Skole. Bygningen skal huse skolens 784 udskolingselever fra 6. til 9. klasse.

Kontakt MT Højgaard, hvis du ønsker mere information
kontakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Ny Islands Brygge Skole

Status

Igangværende

Type

Bæredygtighed, Kultur og idræt, Jord, kloak og ramning, Projektering, Råhus, Uddannelse og forskning

Lokation

Danmark

Kunde

Københavns Kommune, Byggeri København

Samarbejds-partnere

Arkitekt: CF Møller

10.000 kvadratmeter bygning

Skolen på Islands Brygge i København skal udvides, og i den forbindelse skal vi opføre en ny skolebygning, der skal rumme skolens 784 udskolingselever. Med den nye bygning får skolens lærere, elever og personale en skole i høj kvalitet, som lægger op til leg og læring med særlig fokus på indeklima og et godt udemiljø med plads til undervisning, rekreation og et ankomstområde, der inviterer ind. Skolen skal også være samlingssted for det lokale forenings- og idrætsliv, og derfor er der let tilgængelighed og åbenhed i stueetagen, så udefrakommende føler sig velkomne på skolen.  

Godt samarbejde og smarte løsninger

Vi samarbejder med arkitekterne i CF Møller på projektet. Samarbejdet har gjort det muligt at skabe en skole, der kommer til at sikre en god balance mellem bevægelse og fordybelse, og som vil tilbyde en stor variation til enhver læringssituation og -præference. Derudover har samarbejdet skabt grobund for kreative idéer og nytænkende løsninger. Blandt andet kommer den nye skole til at have en dynamisk serie af taglandskaber, der vil indeholde skolegård og områder, der inviterer til uorganiseret leg og ophold. 

Et opgør med dårligt indeklima sikrer bæredygtighed

Der har historisk set været problemer med indeklimaet på de danske folkeskoler. Det høje antal af børn samlet på ét sted giver en høj varmebelastning, der resulterer i et usundt indeklima.  Ny Islands Brygge Skole er et godt eksempel på, at indeklimaet på skolerne forbedres, fordi det bliver prioriteret af bygherrer, når der bliver bygget nye skoler. 

Vi er blevet involveret tidligt i projektet, hvilket har betydet, at vi har kunnet arbejde tæt sammen med arkitekterne for at tænke i smarte løsninger, der sikrer et godt indeklima. Eksempelvis har vi rådgivet omkring placeringen af bygningerne og af klasseværelserne, så man udnytter både skygge fra omkringliggende bygninger og orienteringen, så klasseværelserne ikke bliver for varme. På den måde sikrer vi både et godt indeklima og et lavt behov for nedkøling, hvilket resulterer i et lavt energiforbrug. Således bliver Ny Islands Brygge Skole et bæredygtigt byggeri, hvor der er tænkt på slutbrugeren i alle faser af projektet. 

Digitale værktøjer minimerer overraskelser

På Ny Islands Brygge Skole anvender vi mange digitale ressourcer. Blandt andet har vi arbejdet med Virtual Design and Construction (VDC) og udarbejdet 3D-modeller over sol- og skyggeforhold.  Ved hjælp af digitale værktøjer har vi kunnet lave simuleringer, der bruges til at sikre adgang til byggepladsen, der ligger i et trafikeret område. 

Derudover har vi i projektets første fase udarbejdet en baggrundsanalyse, som vi har brugt til at forstå, hvad det nye byggeri vil betyde for trafikken i området. Vores arbejde med VDC har været utroligt gavnligt i samarbejdet med arkitekten og har bidraget til at minimere overraskelser på projektet. Desuden er planen også at inddrage digitale værktøjer i selve opførelsen af byggeriet, blandt andet via digitale modeller, som håndværkerne kan tilgå på pladsen direkte fra tablets.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website