Til toppen

Inspirerende skolemiljø skaber optimale betingelser for indlæring og sociale aktiviteter

I Frederikshavn har MT Højgaard opført den smukke stjerneformede Nordstjerneskole, der med sine 14.185 m2 kan rumme op til 1.150 elever og 160 lærere. På konferencen "Byggeri af fremtidens skole 2013” blev Nordstjerneskolen kåret som årets skolebyggeri. Skolen blev blandt andet fremhævet for dens stærke fokus på bæredygtighed.

Kontakt MT Højgaard, hvis du ønsker mere information
Kontakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Nordstjerneskolen

Status

Afsluttet

Type

Uddannelse og forskning, Bæredygtighed, Offentlig-Privat Partnerskab

By

Frederikshavn

Kunde

Bestiller: Frederikshavn Kommune. Bygherre: OPS Frederikshavn Byskole ved DEAS og MT Højgaard

Samarbejds-partnere

Driftsselskab i samarbejde med DEAS. Ingeniør: Brix & Kamp. Arkitekt: Arkinord og Arkitema

OPS-byggeri

Nordstjerneskolen blev opført som et OPS-projekt (Offentlig-Privat Samarbejde), hvor Frederikshavn Kommune står som ejer af skolen. MT Højgaard har opført skolen som totalentreprenør, og sammen med DEAS står vi for drift og vedligehold i 25 år.

På Nordstjerneskolen i Frederikshavn er der i indretningen lagt vægt på, at dele af undervisningen kan foregå i fællesområderne.

Flerfunktionalitet sikrer fremtidens læringsmiljøer

Fleksibilitet og flerfunktionalitet er højt prioriteret på Nordstjerneskolen. Indretningen på skolen er en kombination af betonvægge og lette gipsvægge, og der er lagt vægt på, at dele af undervisningen kan foregå i fællesområderne.

Skolen kan med sine 14.185 m2 rumme op til 1.150 elever og 160 lærere.

Energioptimeret skole

Nordstjerneskolen er på forkant i forhold til energioptimering. På skolens tag er der solceller, som kan producere, hvad der svarer til det årlige elforbrug i tyve enfamilieshuse. Skolen er i det hele taget opført efter de energikrav, der forventes at gælde i 2020, så skolen ikke bliver energimæssigt forældet lige foreløbig.

Indvendigt kendetegnes Nordstjerneskolen ved de markante, røde vægge.

Nordstjerneskolen er indrettet med en kombination af betonvægge og lette gipsvægge.

Årets skolebyggeri i 2013

I 2013 blev Nordstjerneskolen kåret til årets skole ved konferencen "Byggeri af fremtidens skole 2013”. Her fik skolen disse kommentarer med fra nogle af de personer, der stemte:

- Det er en super flot og lækker skole at komme på. Når man kommer ind, bliver man mødt af skolens hjerte, som signalerer, at dette er et rart sted at være. Er super glad for, at mine børn er så heldige at gå på Nordstjerneskolen.

- Jeg vælger Nordstjerneskolen, fordi der er tænkt på barnets trivsel, læring og samspil med andre børn på samme alderstrin, men også med hele skolen. Der er tænkt på bæredygtige løsninger i hele byggeriet, der direkte kan bruges i undervisningen. En skole man kan lære noget af!

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website