Til toppen

Nyt læringsbyggeri til Horsens Gymnasium & HF

Det nye Horsens Gymnasium & HF er en sammenlægning af to gymnasier. Skolens nu 1.350 elever og 150 ansatte er flyttet ind i et byggeri, der er nyrenoveret og udvidet med ca. 6.500 kvadratmeter. Med en fleksibel indretning og unik materialebrug indbyder byggeriet til kreativ udfoldelse.

Vil du vide mere?
KOntakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Horsens Gymnasium & HF

Status

Afsluttet

Type

Uddannelse og forskning

By

Horsens

Kunde

Horsens Gymnasium og Horsens Statsskole

Samarbejds-partnere

C.F. Møller Architects

Klyngestruktur binder skolen sammen

I en totalentreprise har vi omstruktureret og udvidet Horsens Gymnasium & HF til en sammenhængende klyngestruktur. Vi har renoveret de eksisterende bygninger og opført en ny tilbygning til de samfunds- og naturvidenskabelige fag samt en ny sportshal. Gårdrum og passager skaber liv og sammenhæng, og de enkelte bygninger bliver bundet sammen af glasbroer og mellembygninger.

Fleksible lokaler

Projektet består af mange specielle indretningsløsninger, som giver skolens rum flere funktioner. Den nye hal består af en spejlsal og et motionsrum. Imellem de to rum har vi monteret en foldevæg, som giver mulighed for at de kan slås sammen til et. Skolens dramalokaler er ikke umiddelbart til at finde, når de ikke bliver brugt. Når eleverne skal spille skuespil, kan de etablere lokaler ved hjælp af tre foldevægge, der tilsammen danner to klasseværelser. Skuespil kræver god akustik, så hvor de to dramalokaler bliver foldet ud, har vi monteret lofter af forskudt rockfon og troldtekt.

Fokus på lyd

Det er ikke kun i de foldbare dramalokaler, der er fokus på akustik. I alle klasselokaler har vi monteret akustikpaneler på en af væggene. Vi har også opført et nyt buet forsamlingslokale med ni meter til loftet beklædt med træ, som giver optimale forhold til for eksempel koncerter. Skolens nye musiklokaler har vi bygget som såkaldte boks-i-boks-lokaler. Det betyder, at der er et mindre rum inde i hvert musiklokale, som giver mulighed for f.eks. at øve et instrument, uden at det forstyrrer resten af lokalet.

For at skabe åbne og indbydende rum, hvor der samtidig er plads til fordybelse, har vi brugt glas. Fra hovedindgangen træder man ind i et stort lyst rum. Her har vi etableret rum i glas til lærerforberedelse og gruppearbejde.

Genbrugte materialer skaber særlige rum

Det nye Horsens Gymnasium & HF er lagt sammen af Horsens Statsskole og Horsens Gymnasium og er placeret, hvor statsskolen lå. Renoveringen og tilbygningen betyder, at næsten alle skolens funktioner er blevet udvidet, og den er svær at genkende. Men kigger man godt efter på den nye karakteristiske murstensvæg, der går fra gulvet i stueetagen til loftet på 1. sal, får man øje på spor fra det gamle byggeri. Murstenene kommer nemlig fra Horsens Statsskoles gamle pedelbolig. På de genbrugte sten kan man stadig se små noter, som tidligere elever har ridset.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website