Da Mikkel Schiønning Larsen var dreng, drømte han om at gå i farens fodspor og blive fotograf. Men et fritidsjob hos en lokal tømrer åbnede hans øjne for det gode håndværk. I dag er Mikkel entrepriseleder på universitetsbyggeriet AAU SUND i Aalborg, hvor humor og kommunikation er blandt de vigtigste værktøjer i redskabskassen.   

Vi søger konstruktør-, ingeniør- og maskinmesterpraktikanter
se vores opslag her

- Der kan ske fejl på en byggeplads. Faktisk er de helt umulige at undgå, når vi laver store projekter. For mig handler det mest om, at hvordan vi håndterer fejlene, og der er kommunikation og humor afgørende.

- Det gør ondt at aflevere et projekt, man har været glad for.

Siden jeg var lille, har jeg været byggemand. Som dreng holdt jeg af at hjælpe til og bygge noget med hænderne, så jeg fik tidligt arbejde hos en tømrer i Østervrå. Det var et lille sted, men for mig var det spændende at være med til at skabe noget konkret med hænderne. Så da jeg senere skulle vælge, hvad vej jeg ville gå, var det tømrerfaget, der trak i mig.  

Praktik på Nyt Aalborg Universitetshospital

Jeg fik mit svendebrev i 2011 og arbejdede i tre lærerige år som tømrer, inden jeg begyndte på konstruktøruddannelsen. Det var her, jeg hørte om MT Højgaard og fik mulighed for at komme i praktik på råhusentreprisen på Nyt Aalborg Universitetshospital. Det var et kæmpemæssigt og komplekst projekt, og det var bare hamrende fedt og lærerigt. På mit afsluttende semester, ringede jeg til min chef i MT Højgaard og spurgte, om der var et andet stort projekt, hvor de kunne have gavn af mig. Kort efter blev jeg fastansat på boligprojektet Kildeparken i Aalborg, som jeg var med til at føre fra byggegrube til færdigt byggeri. Det var en fed følelse.

Gavn af min tømrerbaggrund

I dag er jeg entrepriseleder på universitetsbyggeriet AAU SUND i Aalborg, og både her og på Kildeparken har min tømrerbaggrund været uvurderlig. Jeg forstår håndværkernes hverdag og de udfordringer, der opstår på byggepladsen. Mit overblik bliver hele tiden styrket, og jeg lærer noget hver dag. Sådan skal det være at gå på arbejde. 

Mikkel har haft et tæt samarbejde med projektchef Mads Olsson både på Kildeparken og AAU SUND, som de begge arbejder på nu.

- Skal der kage på bordet? 

Der kan ske fejl på en byggeplads. Faktisk er de helt umulige at undgå, når vi laver store projekter. For mig handler det mest om, hvordan vi håndterer fejlene, og der er kommunikation og humor afgørende. Hvis en underentreprenør og jeg har talt forbi hinanden, så vi har lavet en lille fejl, der gør, at vi taber nogle timer, så kan jeg godt finde på at sige: ”Hvad så, skal vi have kage på bordet, hvis ikke det er løst på onsdag?”. Den tilgang gør det sjovere at gå på arbejde, og jeg oplever også, at det giver de bedste resultater.

Fast grund under fødderne 

Min første tid som fastansat i MT Højgaard var god, men også krævende. Jeg skulle lære MT Højgaards systemer at kende og sætte mig ind i mit projekt samtidig. Oven i det var jeg lige blevet far, så alt var nyt. Det er rart, at jeg nu har lidt mere fast grund under fødderne.  

Svært at slippe projektet

Jeg har haft to store højdepunkter i MT Højgaard. Afleveringen af Kildeparken var en stor dag. Rådgiveren og bygherren var med til gennemgang, og jeg kunne se i deres øjne, at de var begejstrede for resultatet. Vi spiste frokost på en restaurant i Aalborg, og det var hyggeligt, men også sørgeligt. Det gør ondt at aflevere et projekt, man har været glad for.

Det var også helt specielt, da vi vandt projektet AAU SUND-projektet, som jeg nu er del af. 
Jeg var med til tilbudsberegningen, hvilket var første gang for mig. Da vi skulle til licitation og have resultatet, var det meget intenst. Vi vandt med meget snæver margin, og det var vildt at sidde i rummet med konkurrenterne og få læst resultatet op. Hjemme på kontoret havde chefen købt guldtøj ind, der blev ringet med klokken, og den fik en over nakken. 
Sådan en dag husker man for altid.    

- I dag er jeg entrepriseleder på universitetsbyggeriet AAU SUND i Aalborg, og både her og på Kildeparken har min tømrerbaggrund været uvurderlig.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website