“Transparens og ærlighed er kerneværdier, og sådan skal det være”


I Ho Chi Minh City har vi mere end 50 kolleger, og mange af dem er BIM-specialister, som skaber produktionsgrundlaget for stål- og betonarbejder.

En af dem er Hong Nguyen Thu, der arbejder med strukturelt design, og har været ansat i MT Højgaard Danmark i snart fem år. Her fortæller Hong om de arbejdsmæssige kulturforskelle på Vietnam og Danmark.  

Er du klar til at bygge det næste skridt i din karriere? 
se vores ledige stillinger

- Det faglige går altid bedre, hvis man også har det godt sammen socialt.

Fra et teknisk synspunkt er bolig- og industribyggeri noget helt andet i Danmark end i Vietnam. I har andre traditioner mod nord. Når I bygger, sker det typisk med færdigstøbte betonelementer, og I bruger facadeelementer med isolering, som alt sammen er skabt på en fabrik. Så handler det om at sætte delene sammen ude på byggepladsen.  

På Vietnamesiske boligprojekter støber vi alt in situ ude på pladsen, og på erhvervsprojekter har vi typisk stålkonstruktioner og in situ-støbninger til fundamentet og gulvet. Isolering anvender vi sjældent, og facaderne bygger vi ude på pladsen. Så der er nogle forskelle, og det er kun spændende.  

Som del af MT Højgaard Danmark arbejder jeg for danske kunder. Vi hjælper selvfølgelig til på vores egne store projekter, og de seneste år har jeg været del af projekterne Svanemølleholm, DSB-værkstedet i Næstved og to byggerier for Arbejdernes Landsbank. Men samtidig udfører vi ret meget arbejde for andre virksomheder – ikke mindst Niras og Bladt Industries.  

Jeg kan godt lide den danske måde at omgås hinanden på i arbejdsrelationer. Transparens og ærlighed er kerneværdier, og sådan synes jeg også, det skal være. Samtidig er afstanden mellem leder og medarbejder kort, og der er åbenhed, hvis man får en anderledes idé.

- De seneste år har jeg været del af projekterne Svanemølleholm, DSB-værkstedet i Næstved og to byggerier for Arbejdernes Landsbank.

Lederen støtter op

Hvis ikke man prøver noget nyt, så udvikler man sig heller ikke. Og så er det vigtigt, at man kan tale om fejlene, man naturligt begår og blive klogere på en god måde. Når jeg har haft udfordringer, så har jeg altid kunne dele det med min leder i MT Højgaard Danmark, og det er vigtigt, så man ikke føler sig alene med det. 

I det hele taget synes jeg, at virksomheden gør, hvad den kan, for at vi hver især kan få mest ud af vores stærke sider, men samtidig har mulighed for at udvikle de områder, hvor vi kan blive dygtigere. I strategien er der fokus på faglighed, og det passer mig godt.  

Det sociale i højsædet 

Det faglige går altid bedre, hvis man også har det godt sammen socialt, så jeg synes godt, man kan mærke, at ledelsen fokuserer på, at vi skal trives sammen. Vi mødes og hygger os ved højtiderne. Vi spiser middage sammen uden for arbejdet eller tager på stranden. Derudover markerer vi også kvindernes kampdag. Man skal ikke undervurdere, hvor vigtigt det er, så tak til alle mine kolleger, der går forrest for at arrangere det sociale. 

- I strategien er der fokus på faglighed, og det passer mig godt.  

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website