Til toppen

Nyt føde- og sengeafsnit til Slagelse Sygehus skaber udgangspunkt for optimale patientforløb

Opførelsen af føde- og sengeafsnittet på Slagelse Sygehus er sket i et Offentlig-Privat Partnerskab (OPP). Afsnittet har fødestuer i stueetagen og yderligere tre etager med 180 sengepladser og behandlingsrum. Det samlede areal på det nye afsnit er på cirka 18.000 kvadratmeter.

Kontakt MT Højgaard, hvis du ønsker mere information
Kontakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Slagelse Sygehus

Status

Afsluttet

Type

Hospitaler og sygehuse, Projektering

By

Slagelse

Kunde

Bestiller: Region Sjælland. Bygherre: OPP Slagelse Sygehus ved PensionDanmark, PKA, Industriens Pension og SamPension

Samarbejds-partnere

Driftsselskab i samarbejde med DEAS. Arkitekt: Arkitema. Ingeniører: MT Højgaard – Design & Engineering og MOE

Føde- og sengeafsnittet er et af Danmarks største Offentlig-Private Partnerskaber (OPP) inden for sygehusbyggeri. Udover opførelsen af den nye bygning omfatter projektet udvendig drift og vedligeholdelse i 20 år i et samarbejde mellem de offentlige og private virksomheder. Som totalentreprenør har MT Højgaard været ansvarlige for at opføre sengeafsnittet, og bygningens udvendige drift kommer vi til at stå for sammen med DEAS.

Føde- og sengeafsnittet på Slagelse Sygehus har fødestuer i stueetagen og 180 sengepladser samt behandlingsrum på yderligere tre etager.

3D-projektering sikrer fejlfrie konstruktioner og installationer

På Slagelse Sygehus har MT Højgaard blandt andet stået for projekteringen. Her har vores division Design & Engineering varetaget de bærende konstruktioner. Der er anvendt 3D-projektering inklusiv kollisionskontrol, hvilket medfører, at konstruktioner og installationer er fejlfrie, samt at byggeriet er bygbart. Projekteringen er udført i tæt samarbejde med DEAS.

Ved detaildimensioneringen af de bærende konstruktioner er der primært anvendt Strusoft-beregningsprogrammer, og modelleringen af konstruktionerne blev blandt andet udført på vores kontor i Vietnam. De to nye bygninger er opført i betonelementer og med in situ-støbte kælderkonstruktioner. 

 
 

 

 

Afsnittet har et samlet areal på 18.000 m2.

Afsnittet blev afleveret i begyndelsen af 2018.

In situ-støbte tunneler, snedkerarbejde, lofter og gipsvægge

I MT Højgaard har vi stået for hele det nye byggeri. Det betyder blandt andet, at vi har forbundet bygningerne i afsnittet med de øvrige hospitalsbygninger på området med in situ-støbte tunneler og gangforbindelser, der er udført i stål. Derudover stod vi også for alle indvendige gipsvægge, nedhængte lofter, indvendige døre, snedkerarbejde og meget mere.  

Resultatet er et flot hospitalsbyggeri med mange fine detaljer, hvor der er fokus på at trække naturen ind i gårdrummene. Rummene kan benyttes af ansatte og patienter, når de har brug for en pause eller rolig stund.

 
 

 

 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website