Til toppen

Tidssvarende læringsmiljøer med fleksibel og indbydende indretning

MT Højgaard har i et OPS-samarbejde med DEAS skabt Skovbakkeskolen i Odder. Skolen har plads til 650 elever og personale samt en tilhørende daginstitutionen med plads til 100 børn. Skolen giver moderne og fleksible rammer for læring, bevægelse og fællesskab.

Kontakt MT Højgaard, hvis du ønsker mere information
Kontakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Skovbakkeskolen

Status

Afsluttet

Type

Projektering, Stål, Uddannelse og forskning, Bæredygtighed

By

Odder

Kunde

Bestiller: Odder Kommune. Bygherre: OPS Skovbakkeskolen ved DEAS og MT Højgaard

Samarbejds-partnere

Skolen er 9.300 kvadratmeter stor og fordelt på to etager, og den huser indskoling, mellemtrin, udskoling med tilhørende faglokaler og gymnastikhal samt daginstitution.

Skolen er karakteriseret ved dens komplekse ”zigzag” taggeometri, varierende facade og det store hjerterum, der fungerer som omdrejningspunkt for skolen. I hjerterummet har vi placeret to øjer, og i fløjene har vi placeret to store ovenlys.

Drift og vedligeholdelse i 25 år

MT Højgaard har opført Skovbakkeskolen som del af et Offentlig-Privat Samarbejde (OPS) med DEAS. Sammen skal vi stå for skolens drift og vedligeholdelse i 25 år.

OPS er en god og langsigtet løsning til skoleprojekter, og i MT Højgaard indgår vi også i lignende samarbejder på Nordstjerneskolen i Frederikshavn og Vildbjerg Skole i Vildbjerg.

Med de 9.300 kvadratmeter fordelt over to etager har Skovbakkeskolen plads til 650 elever og personale samt 100 børn i den tilhørende daginstitution.

Komplicerede stålkonstruktioner

Som en del af opførelsen af Skovbakkeskolen har MT Højgaard varetaget projekteringen. Her har vi været ansvarlig for alle ingeniørdisciplinerne fra konstruktionerne, VVS- og elinstallationer, til brand, bæredygtighed og geoteknik.

Allerede fra den tidlige opstartsfase og gennem projektering og udførelse har der været et klart fokus på at optimere den efterfølgende drift af bygningerne. Der er blevet anvendt 3D-projektering inklusiv kollisionskontrol, der medfører bygbarhed og fejlfrie konstruktioner og installationer.

Ved detaildimensioneringen af de bærende konstruktioner har vi brugt de nyeste beregningsprogrammer, og i forbindelse med de store komplicerede ståltagkonstruktioner er der projekteret med brug af designværktøjet ROBOT.

MT Højgaard har opført Skovbakkeskolen i et OPS-samarbejde med DEAS.

MT Højgaard har haft ansvaret for alle ingeniørdisciplinerne fra konstruktionerne, VVS- og elinstallationer, til brand, bæredygtighed og geoteknik.

Byggede mens skolen var i drift

Hele den eksisterende skole blev revet gradvist ned, mens den nye blev opbygget. Det betyder, at skolen var i brug, mens MT Højgaard byggede, og vi opdelte byggefasen i to etaper af hensyn til alle de personer, der har deres daglige gang på skolen.

I første etape nedrev vi dele af skolen, mens undervisningen fortsatte i de øvrige bygninger. Da denne etape var overstået, gik vi i gang med at nedrive de resterende bygninger for at bygge daginstitutionen og færdiggøre alle de udendørs arealer.

Øjer i hjerterummet

En af de mest spændende opgaver ved at bygge Skovbakkeskolen har været at skabe de bærende indvendige vægge og stålkonstruktioner med lette facadeelementer og tagkassetter, der indkapsler skolen.

Opholdsmiljø på Skovbakkeskolen i Odder.

Bæredygtighed

Skolen lever op til energiklasse 2020 og er bygget med fokus på bæredygtighed, indeklima og langtidsholdbare løsninger.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website