Til toppen

Et nyt og anderledes IKEA

Ved Dybbølsbro i København har MT Højgaard Danmark udført et anderledes varehus for IKEA. Varehusets facade er en gardinreference lavet af bølgende stålplader. Nogle steder er gardinet trukket fra, og afløses af høje glaspaneler, der giver et smugkig ind i varehuset. Mellem stålfolderne vil der over tid vokse grønne klatreplanter spredt over 1000 kvadratmeter. Bygningens 27.600 kvadratmeter er fordelt på tre etager, med en offentlig taghave på toppen. Haven har et flot udsyn over byen, hvorfra besøgende kan kigge udover Vesterbro og baneterrænet. 

Kontakt MT Højgaard Danmark, hvis du ønsker mere information
KONTAKT OS

Projektets detaljer

Projektets navn

IKEA København

Status

Afsluttet

Type

Erhverv, retail og industri , Projektering

By

København

Kunde

IKEA

Samarbejds-partnere

Arkitekt: Dorte Mandrup

Et nyt mødested i København

IKEA København er et nyt og anderledes cityvarehus, der er tilpasset livet i byen. Dagligt passerer op mod 12.000 fodgængere og 18.000 cyklister varehuset. Udover Dybbølsbro Station forventes en fjernbusterminal at blive taget i brug i 2024. Placeringen er en af årsagerne til, at bilparkeringspladserne kun tæller 80, hvoraf 11 pladser er til elbiler. I stedet er cykelparkeringspladser blevet prioriteret med plads til 500 cykler, hvoraf de 55 pladser er forbeholdt ladcykler. Er du handlende, bliver det muligt at låne en el-ladcykel fra IKEA, så de mindre indkøb kan fragtes hjem, mens de større møbler leveres direkte. Varehuset er indrettet med et ønske om at blive et nyt mødested for alle københavnere, hvad enten det er til en omgang kødboller eller en kaffe, der skal med på farten.
  

Det grønne strøg

Varehuset er en del af en større lokalplan, der i alt omfatter omkring 17.000 etagekvadratmeter i området. Et område der er omkranset af Kalvebod Brygge, Arni Magnussons Gade, Carsten Niebuhrs Gade og Otto Busses Vej. Her har det grønne været i fokus med rekreative byrum og respekt for områdets urbane karakter. Et af tiltagene bliver et grønt strøg, der skal løbe over bygningernes tage. Tanken er, at taghaven på IKEA, skal være en del af strøget. 

Alt i alt bliver IKEA ved Dybbølsbro langt mere end et varehus.

 

 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website