Til toppen

Ny færgeterminal skal bidrage til at lette trafikken til og fra Aarhus Havn

I Aarhus skal MT Højgaard opføre ny færgeterminal i en hovedentreprise. Terminalen, der især skal bruges af Molslinjen, flyttes til Østhavnen, og det bidrager til at reducere trafikken i Aarhus midtby.

Kontakt MT Højgaard, hvis du ønsker mere information
Kontakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Færgeterminalen i Aarhus

Status

Igangværende

Type

Vandbygning

Lokation

Danmark

Kunde

Aarhus Havn

Samarbejds-partnere

Bygherrerådgiver: Rambøll

MT Højgaard er hovedentreprenør på den nye færgeterminal i Aarhus. Entreprisen omfatter etablering af kajer, fundamenter for ramper, bundsikring i færgelejerne, moler, stenkastninger samt uddybning og opfyld på Østhavnsvej.

Flytning af terminal letter trafikken

Færgeterminalen i Aarhus får en ny placering, når den flyttes fra Pier 3 i midtbyen til Østhavnen.

Det betyder mindre trafik i den centrale del af Aarhus på vej til og fra terminalen. Samtidig betyder det mindre færgetrafik, fordi færgelejer og opmarcharealer placeres mere funktionelt, så biler og lastbiler hurtigere kan komme af og på færgen, når den for fremtiden lægger til i Østhavnen.

Meget blød havbund

Det er kendetegnende for projektet, at det skal udføres på en blød havbund med meget gytje, som er et organisk materiale på havets bund, der gør bunden ustabil.

Den bløde havbund betyder, at det er nødvendigt at være påpasselig i udførslen af projektet, så gytjen ikke bliver vendt. Det er en kompliceret proces, fordi vi skal langt ned for at få fat i bæredygtig jord.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MTH GROUPs website