Til toppen

Ny færgeterminal skal bidrage til at lette trafikken til og fra Aarhus Havn

I Aarhus har MT Højgaard opført ny færgeterminal i en hovedentreprise. Terminalen, der især bruges af Molslinjen, er flyttet til Østhavnen, og det bidrager til at reducere trafikken i Aarhus midtby.

Kontakt MT Højgaard, hvis du ønsker mere information
Kontakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Færgeterminalen i Aarhus

Status

Afsluttet

Type

Vandbygning

By

Aarhus

Kunde

Aarhus Havn

Samarbejds-partnere

Bygherrerådgiver: Rambøll

MT Højgaard har været hovedentreprenør på den nye færgeterminal i Aarhus. Entreprisen har omfattet etablering af kajer, fundamenter for ramper, bundsikring i færgelejerne, moler, stenkastninger samt uddybning og opfyld på Østhavnsvej.

Flytning af terminal letter trafikken

Færgeterminalen i Aarhus har fået en ny placering, da den er flyttet fra Pier 3 i midtbyen til Østhavnen.

Det betyder mindre trafik i den centrale del af Aarhus på vej til og fra terminalen. Samtidig betyder det mindre færgetrafik, fordi færgelejer og opmarcharealer er placeret mere funktionelt, så biler og lastbiler hurtigere kan komme af og på færgen, når den lægger til i Østhavnen.

Meget blød havbund

Det er kendetegnende for projektet, at det er udført på en blød havbund med meget gytje, som er et organisk materiale på havets bund, der gør bunden ustabil.

Den bløde havbund betyder, at det har været nødvendigt at være påpasselig i udførslen af projektet, så gytjen ikke blev vendt. Det var en kompliceret proces, fordi vi skulle langt ned for at få fat i bæredygtig jord.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website