Til toppen

Vi omdanner det bevaringsværdige psykiatriske hospital til moderne boliger

I Risskov nord for Aarhus, udvikles det nye boligområde Bindesbøll Byen. Her skal vi omdanne det gamle psykiatriske hospital fra 1851 til 231 nye boliger. Boligerne opføres i størrelser fra 1 til 4-værelser, som fordeles over den 18.500 kvm store bygning.

Vil du vide mere?
Kontakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Bindesbøll Byen

Status

Igangværende

Type

Renovering

By

Risskov

Kunde

AAB Aarhus

Samarbejds-partnere

Arkitekt: ERIK Arkitekter A/S Fredning: Slots- og Kulturstyrelsen Ingeniør: Stokvad Rådgivende Ingeniører

Fra psykiatrisk hospital til moderne boliger

Hospitalet har status som bevaringsværdigt, og dele af det er fredet, hvilket medfører stramme restriktioner i forhold til udførelsen. De nye boliger bliver derfor indrettet og opført med stor respekt for arkitekturen og de kulturhistoriske værdier i området. 

Vi bevarer og genanvender eksisterende materialer og konstruktioner, hvor det er muligt. Vores udførelsesproces er nøje tilrettelagt, så vi passer på bygningen, og sikrer, at nye produkter matcher bygningens arkitektoniske kvaliteter og oprindelig byggeteknik.

Vores opgave på det bevaringsværdige hospital omfatter primært indvendige aptering. Herunder nedbrydning af indvendige dæk og vægge, opmuring af nye bærende vægge, etablering af nye hovedtrapper, nye etagedæk, gipsvægge på træ- og stålskelet, nye badeværelser og køkken, kviste, ovenlys, skorsten mv. Udvendig omfatter arbejdet gartnerbelægning, facadedøre og tagkviste. 

 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website