Visionært CLT-byggeri afleveret til forskere i Lyngby

28. august 2024


DTU har nu modtaget nøglerne til deres nye forskningsbygning B313 i Lyngby. Med hele syv etagers træ- og betonkonstruktion er B313 et af landets største træbyggerier. 

Vil du se flere af vores projekter?
så klik her

I vores hovedentreprise har vi bygget videre på vores gode forhold til DTU, og vores håndværkere har fået mulighed for at arbejde med CLT (Cross Laminated Timber) i en helt ny målestok. Træet giver den 31 meter høje bygning en stærk og varm finish, der skiller B313 kraftigt ud fra andre danske laboratoriebygninger.  

Bygningen modtager certificeringen DGNB Guld, og vi håber også at modtage DGNB Hjerte, der tildeles byggerier med særligt fokus på indeklima og arbejdsmiljø. 

Climate Change Laboratory

Undervejs i projektet har vi siddet helt tæt på bygherren rent fysisk, og vi har arbejdet med åbne regnskabsbøger. En tilgang der har fungeret godt for begge parter. Seniorprojektchef Robert Staal fortæller: 

“Når vi sidder fysisk sammen, taler vi automatisk mere, så vi tager misforståelser i opløbet. Det betyder, at antallet af udfordringer minimeres, og tilgangen til de få problemer der opstår, bliver langt mere konstruktiv.”   

Nu er de 10.600 kvadratmeter så afleveret til DTU, og de første er allerede flyttet ind. Husets beboere bliver primært forskere  fra institutterne DTU Energi, DTU Nanolab DTU Fysik og DTU Bio, der skal arbejde på at udvikle løsninger på klodens klimaudfordringer. Det er derfor, at DTU har døbt bygningen DTU Climate Challenge Laboratory. 

Vi siger tak til DTU for samarbejdet, og rigtig god vind med forskningen! 

DTU B313 kort fortalt

Lokation: DTU Lyngby, Kvadrant 3
Højde og areal: 31 meter høj og cirka 10.600 kvadratmeter
Bygherre: DTU
Andre samarbejdspartnere: MOE Consulting Engineers, Christensen & Co Architects. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website