“Virkelig godt humør eller en rigtig øv-dag”


For tilbudsleder Annette Vinther Garbelmann er opgaverne vigtige, men kollegaerne lige så vigtige. Hun har lavet tilbudsarbejde for tyske, amerikanske og danske entreprenører, og nu har hun fundet sig godt til rette i MT Højgaard Danmark, hvor hun sætter en ære i at bidrage til kulturen. Her fortæller Annette hvordan, og forklarer hvordan jobbet har forandret sig gennem årene.

Klar til en karriere i MT Højgaard?
se vores ledige stillinger her

- Udover at kunne lægge tal sammen, er samarbejde og kommunikation det, jeg skal være allerbedst til.

Tilbudsfaget har ændret sig meget, siden jeg lavede mit første tilbud i midten af 90´erne. Dengang handlede alt om pris. Vi regnede et tilbud, og så gik vi til licitation og fik at vide, om vi havde vundet eller tabt. Det tog typisk tre uger. 

I dag er tilbudslovgivningen helt anderledes. Nu kan en tilbudsproces tage et helt år. Bygherren kan stille mange flere krav og stille parametre op omkring kvalitet, samarbejde, organisation og bæredygtighed, men prisen vægter stadigvæk højt. Bygherrerne vælger i stigende grad at udføre byggerierne i totalentrepriser, og det betyder, at vi skal være gode til at samarbejde med rådgiver, både ingeniør og arkitekt, allerede i tilbudsprocessen.

Udover at kunne lægge tal sammen, er samarbejde og kommunikation det, jeg skal være allerbedst til for at være god til mit job. Som tilbudsleder skal jeg kunne kommunikere den retning og strategi, vi har lagt for tilbuddet klart ud, så alle forstår kursen, og vi alle arbejder hen mod samme mål. 

Svært at få job som bygningsingeniør i 90´erne 

I dag har de fleste ingeniører nemt ved at få job. Men sådan var det ikke for 25 år siden. Jeg blev uddannet teknikumingeniør inden for bærende konstruktioner i 1994, og der kiggede man mest mod Tyskland, hvor byggeriet var i rivende udvikling. 

Så jeg tog et job i Bottrop, hvor jeg regnede tilbud for en entreprenør. Og siden da har jeg arbejdet med tilbud. Inden jeg startede i MT Højgaard Danmark i 2015, har jeg også arbejdet for entreprenørvirksomheder i Randers, på Als samt i USA, hvor jeg var afsted med min familie i nogle år. Omdrejningspunktet har altid været gode tilbud, og det er det stadig.   

- En god kultur tror jeg gør en forskel for bundlinjen.

Virkelig godt humør eller en rigtig øv-dag

Jeg vil altid vinde de projekter, jeg deltager i. Når vi får svar fra bygherre, om vi har vundet eller tabt, så påvirker det os alle i afdelingen. Sådan nogle dage kan jo både ende med virkelig godt humør eller som en rigtig øv-dag.  

For at vinde er der flere ting, der skal gå op i en højere enhed, og derfor forsøger jeg altid at finde mulighederne i projektmaterialet. Jeg betragter mulighederne som de områder, hvor vi i teamet vurderer, at vi kan gøre en forskel for bygherre. Udbudsmaterialet er jo som oftest omfattende, og vi skal slå ned og kunne beskrive og bearbejde de områder, vi vurderer, er vigtigst. Vi lægger en strategi for hvert tilbud med, hvad vi skal fokusere på for at vinde, og så justerer vi undervejs i tilbudsprocessen, når vi for eksempel får input på forhandlingsmøder.   

Den bedste afdeling i virksomheden 

Når jeg nu selv skal sige det, så arbejder jeg i virksomhedens bedste afdeling. Mine kollegaer og min leder er virkelig rare at tilbringe dagene sammen med. Vi har en fin forskellighed i gruppen, og vi er supergode til at hjælpe og tage gas på hinanden. Derfor hygger vi os også uden for arbejdet, når vi har været på kokkeskole, til fodboldgolf, i Escape Room og meget mere.  

I det hele taget synes jeg, kulturen på min arbejdsplads betyder enormt meget. Derfor har jeg også været med til at starte noget, vi kalder Kulturpatruljen, hvor vi laver små happenings. Lige nu spiller vi mailbingo, og det giver bare god stemning på tværs af byggepladserne og kontorerne med kollegerne.  

En god kultur tror jeg gør en forskel for bundlinjen. Hvis jeg skal opsummere, så er det vigtigste i mit job at vinde de gode tilbud, så vi skaber arbejdsopgaver og driver en sund forretning. Forudsætningen for det er i højeste grad de gode kollegaer og kulturen. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website