Til toppen

Aalborgs nye universitetshospital bliver et omdrejningspunkt i det nordjyske sundhedsvæsen

Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) gør det muligt at samle de funktioner, der i dag ligger flere forskellige steder, som del af Aalborg Universitetshospital. Universitetshospitalet bliver 155.000 m2 stort, fordelt på syv bygninger, hvoraf de fem bliver tre etager høje. Disse bygninger indeholder behandlingsområde, foyer, ambulatorium, intensivbygning samt en afdeling for børn, unge og familier. De sidste to bygninger er ni etager høje hver især, og de fungerer som sengetårne.

Kontakt MT Højgaard, hvis du ønsker mere information
Kontakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Nyt Aalborg Universitetshospital

Status

Igangværende

Type

Hospitaler og sygehuse, Råhus, Stål

Lokation

Danmark

Kunde

Region Nordjylland

Samarbejds-partnere

Digitale hjælpemidler fra begyndelsen

Helt fra begyndelsen har MT Højgaard haft fokus på at bruge VDC og BIM til at skabe optimale betingelser for tilblivelsen af universitetshospitalet. Da vi afgav tilbud på opgaven, sendte vi både de traditionelle 2D-tegninger og udleverede en bygningsmodel til at skabe overblik.

Senere, da vi havde vundet projektet, anvendte vi bygningsmodeller til at verificere specifikationerne fra udbuddet. Bygherrens rådgivere havde udarbejdet delmodeller, som vi satte sammen i en fællesmodel, der blev anvendt til at udtrække informationer og til at visualisere byggeriet. 

Etagedækkene bæres af præfabrikerede betonsøjler.

Det færdige universitetshospital kommer til at måle 155.000 m2.

Ude på byggepladsen har de digitale redskaber også været en stor hjælp, og MT Højgaard har et transportabelt VDC-laboratorie, hvorfra arbejdet koordineres og planlægges på daglig basis. Vi har koblet bygningsmodellen sammen med en lokationsbaseret tidsplan, der giver et stærkt visuelt overblik, og hvor tidsplanen opdateres løbende med udgangspunkt i statussen på byggeriets fremdrift og bemandingen.

Råhus med in situ-støbte vægge og etagedæk

Alle vægge på NAU in situ-støbes for at fremtidssikre NAU's skiftende sygehusbehov. Etagedækkene bæres af præfabrikerede betonsøjler, og på de treetagers bygninger udføres facaderne som sandwichelementer.

Digitale redskaber optimerer processen, når MT Højgaard dagligt planlægger arbejdet i et transportabelt VDC-laboratorie.

Alle vægge på Nyt Aalborg Universitetshospital in situ-støbes.

Igennem udførelsen har vi haft en stram koordinering for at få de mange grænseflader mellem stål og betonkonstruktioner til at gå op i en højere enhed.

Vi udfører først facadelukningen med bagvægselementer for efterfølgende at skabe klimaskærmen. I alt skal der opmures to millioner mursten på basen af sygehuset, og al facade- og murerarbejde udføres i tæt koordinering med de øvrige råhusarbejder.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MTH GROUPs website