Tina bliver en dygtigere ingeniør gennem rotationer


Tina Moikjær Harksen bliver motiveret af at få vidt forskellige kompetencer til at gå op i en højere enhed. Hun er netop startet på fjerde rotation som graduate, og allerede nu har hun arbejdet med byggeprocessen fra vidt forskellige vinkler. 

Er du vores næste graduate?
læs mere her

- Det var sommeren 2016. Jeg havde lige fået mit eksamensbevis fra DTU, og nu var jeg konstruktionsingeniør. Jeg husker, at jeg tidligt vidste, jeg ville være rådgiver. Til gengæld husker jeg ikke, hvordan jeg opdagede MT Højgaards graduate-ordning. Men den fangede min interesse – specielt fordi jeg kunne starte i rådgiverenheden og derfra dyppe mine tæer i entreprenørbranchen.

Ude af min comfort zone

MT Højgaards graduate-ordning er eftertragtet. Både i 2017 og 2018 optog vi graduate-hold, og begge gange kom der over 100 ansøgere til 6-7 stillinger. Der var mange virkelig dygtige kandidater, men Tina slap gennem nåleøjet efter en omfattende ansøgningsproces. 

- Første skridt var en film. Jeg skulle præsentere mig selv og var klart ude af min comfort zone. En IQ-test og personlighedstest lavede jeg også, og det faldt mig mere naturligt. Senere skulle vi til Assessment Day. Det er en dag, hvor kandidaterne mødes, og skal igennem forskellige øvelser og aktiviteter. Vi var 12 kandidater, og rundt om os sad medarbejdere fra virksomheden og fulgte gruppedynamikken. Det var ret specielt og lidt akavet. 

Dygtig ingeniør der ser projektet fra flere vinkler

Forløbet sluttede med, at Tina holdt oplæg om sine fremtidsambitioner. Oplægget gik godt, og et par måneder senere var hun ansat. Nu har hun været i rotation i tre afdelinger i MT Højgaard, og er netop begyndt i den fjerde. Første år tilbragte hun i vores ingeniørafdeling, det andet i VDC-afdelingen, og det tredje i vores tilbudsafdeling, hvor hun for nylig er stoppet.  

- Nye udfordringer har jo aldrig manglet. Jeg har detailprojekteret store byggeprojekter. Jeg er kommet tæt på de udførende. Jeg har arbejdet på VDC-værktøjer, der kan lette hverdagen for konstruktionsingeniører. Jeg har lært, hvordan man sammensætter et tilbud. Altså at et tilbud er større end de fysiske ting i byggeriet, og at vi skal have styr på alt fra strategien, ledelsen, byggepladsen og til den daglige styring.

Tinas sidste rotation bliver på byggepladsen Flintholm, hvor MT Højgaard skal udføre en totalentreprise med 54 boliger og detailhandel. Hvad der så sker, må tiden vise, men tværfagligheden kommer til at være i fokus. 

- I fremtiden ser jeg mig selv som rådgiver i tæt dialog med produktionen. Jeg har mine erfaringer fra rotationerne med, og jeg vil være en dygtig ingeniør, der ser projektet fra flere vinkler. Jeg håber, at kunne bruge de ting jeg har lært, så vi kan få de kompetencer, som vi allerede har i virksomheden til at spille endnu bedre sammen.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website