“Den hjemvendte søn” kom tilbage til MT Højgaard to børn og to køkkener rigere


Mikael Lagesø har været i MT Højgaard i to omgange. Da han var væk, installerede han eksklusive køkkener i eget firma og blev far til to. I dag går han helt død i det, hvis han skal lave det samme hele tiden, og så nyder han at nørde de små detaljer - både i køkkenet og på byggepladsen. 

Klar til en karriere i MT Højgaard?
se vores ledige stillinger

- Af og til skal jeg næsten minde mig selv om at komme hjemad, fordi jeg synes, projektet er så spændende.

Vi produktionsledere er meget forskellige. Der findes ikke en eller anden sikker opskrift på at være en dygtig produktionsleder. Men det er klart, at jeg skal kunne godt med vores timelønnede håndværkere og forstå deres hverdag. Så hjælper det, at jeg selv er faglært tømrer og har været selvstændig.  

Jeg startede i MT Højgaard for næsten tyve år siden med et svendebrev som tømrer i værktøjskassen. Efter et par år skulle der ske noget nyt, så jeg blev selvstændig og arbejdede i køkkenbranchen, hvor jeg designede og installerede eksklusive køkkener. Her havde jeg også et par opgaver som underleverandør for MT Højgaard.  

Tiden som selvstændig varede 15 år. Jeg fik først en datter og så en søn, og familien gav mig lysten til at slutte livet som selvstændig og komme tilbage til MT Højgaard. Så det gjorde jeg i 2018, hvor jeg blev ansat som formand. Min chef kaldte mig “den hjemvendte søn” på første dag. Det var halvt ment i sjovt, men noget sandhed var der også i det. Jeg kender jo mange her.

- Min chef kaldte mig “den hjemvendte søn” på første dag.

Tæller ikke timerne 

Jeg kom tilbage til MT Højgaard to børn og to køkkener rigere.
Når man har arbejdet med køkkener, så skal der være styr på tingene derhjemme. Så ja, jeg har to køkkener. Et stort og et mindre. Det er eksklusive køkkener, men også med nogle ting, der er billigere og spædet op. Hvis du tænker lidt over detaljerne, kan du nå langt uden at bruge en hel masse penge.  

Detaljerne betyder også meget på de byggesager, jeg arbejder på i dag. Jeg er en del ude på vores kæmpeprojekt Svanemølleholm, hvor et hav af underentrepriser skal passes sammen på et 57.000 kvadratmeter stort byggeri. Jeg har været med fra start og blandt andet hjulpet med kontrakter, koordinering og planlægning. Projektet tager virkelig mange timer, men det er sjovt og komplekst arbejde, så det er aldrig sådan, at jeg kigger på klokken. Af og til skal jeg næsten minde mig selv om at komme hjemad, fordi jeg synes, projektet er så spændende.

Går helt død i det, hvis jeg skal lave det samme 

På Teknologisk Institut tager jeg for tiden et projektlederkursus. De fleste læsedage har jeg fået lov at lægge i arbejdstiden, og det er jeg taknemlig for. Men ideen er selvfølgelig også, at kompetencerne skal skabe værdi for MT Højgaard i fremtiden. Jeg kan godt lide den naturlige strøm af projekter, der kommer i bygge- og anlægsbranchen. Et typisk projekt tager jo et år eller måske to, og så kan jeg kaste mig over et nyt. Jeg går død i det, hvis jeg skal lave det samme hele tiden. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website