Som BIM-koordinator er Mette Bregnballe Kristensen med til at sikre, at de digitale værktøjer, vi har til rådighed, er sat korrekt op, og at brugerne er i stand til at bruge dem. For hende er det et drømmejob og unikt at få lov at være med i udviklingen og implementeringen af BIM og VDC på byggepladsen.

Er du interesseret i en karriere i MT Højgaard?
Se vores ledige stillinger

Mette Bregnballe Kristensen er som BIM-koordinator med i tilbudsfasen, projekteringsfasen og udførelsesfasen på et nyt byggeprojekt. Hun sørger for at gøre 3D-modeller tilgængelige for alle projektets parter og gør dem i stand til at bruge modellerne i praksis.

- I samarbejde med projektledelsen laver jeg strategier for vores indsatser på byggeprojekterne, så de er skræddersyet til den enkelte sag. Det er mit ansvar at udarbejde BIM-strategien og implementere den lige fra tilbudsfasen til projekteringen og under udførelsen på pladsen, siger hun.

Lige nu er hun tilknyttet projekterne Skovbakkeskolen i Odder og Møllevangen i Vejle, hvor hun ved hjælp af BIM (Building Information Modeling) og digitalisering er med til at skabe mere effektive arbejdsgange.

- For mig handler det om, at alle parter på et projekt skal have de informationer, de har brug for, til rådighed på det rette tidspunkt med mindst mulig indsats. Det er en udfordrende opgave, og vi arbejder hele tiden på, hvordan vi kan gøre det smartere. Det er unikt at få lov til at være med i hele forløbet, hvor man arbejder med udviklingen af nye tiltag og sørger for, at de bliver implementeret i praksis. Ud fra projektets rammer vurderer jeg, hvad der er behov for, og hvilke indsatser der er mulighed for at lave. Samtidig er jeg også ansvarlig for, at tiltagene bliver gennemført. Vi kan sagtens sige, at vi skal bruge 3D-modeller, men hvis vi ikke er i stand til at bruge dem, så opnår vi ikke den værdi, vi havde tiltænkt fra starten, siger Mette.

Drømmejobbet

Hun blev færdig med sin uddannelse som civilingeniør i Byggeledelse fra Aalborg Universitet i 2013. Efterfølgende fik hun job som byggeleder hos Banedanmark, men hun savnede at arbejde med BIM, som hun havde skrevet speciale om i samarbejde med MT Højgaard.

- Det var et spændende job, men jeg havde et ønske om at arbejde med BIM hos en entreprenør. I løbet af min studietid fik jeg en stor interesse for BIM, og jeg ville gerne arbejde hos MT Højgaard, som jeg havde hørt rigtig godt om som arbejdsplads, siger hun.

Derfor gik hun i gang med at undersøge jobmulighederne hos MT Højgaard.

- Jeg gjorde min research og talte med flere ansatte om forskellige stillinger, inden jeg sendte flere ansøgninger afsted. Jeg så mange muligheder for spændende jobs hos MT Højgaard. Jeg søgte blandt andet en stilling som graduate, hvor jeg så gode muligheder for at skabe mig et bredt netværk i virksomheden. Jeg var dog så heldig at få tilbudt mit drømmejob som BIM-koordinator. Der er et kæmpe udviklingspotentiale i branchen, og det synes jeg er rigtig spændende at arbejde med, siger Mette.

Hendes anbefaling til andre, der søger job, er at undersøge virksomheden grundigt, inden man søger.

- Det kan være ved at tage kontakt til personer, man kender i virksomheden, for én ting er at læse, hvad der står på hjemmesiden, men man får et bedre indblik, når man snakker med de folk, der arbejder der, siger hun.

Effektiviserede processer

BIM giver mulighed for at afklare bygherres behov og optimere på egne processer. På den måde kan man undgå spild og fejl og bygge på den mest optimale måde.

- Det er en rejse, vi alle er på, og min rolle er at sørge for, at vi får de nye tiltag med helt ud på byggepladsen. Desuden når vi længere ved at gøre vores samarbejdspartnere i stand til at bruge vores modeller og værktøjer. Vi får større værdi af at dele modellen, idet det øger alle parters forståelse for projektet, og på den måde kan vi få mere kvalificerede spørgsmål og input til byggeriet, siger Mette.

Hun giver introduktioner til diverse programmer til både MT Højgaards folk, underentreprenører og projekterende, og hun følger løbende op på deres brug af dem.

- De skal lære at bruge de værktøjer, de har til rådighed, så de får mest muligt ud af dem. De små forandringer understøtter den overordnede forandring i MT Højgaard, som vi er i gang med. Jeg er blevet bekræftet i, at 3D-modeller er kærkomne for dem, der skal udføre arbejdet på byggepladserne. De kommer selv og efterspørger det efter at have talt med dem, der bruger modellerne, siger Mette.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website