Tryg ved at træffe de afgørende beslutninger


Jesper Jensen er projektleder i MT Højgaard, og lige nu står han med ansvaret for en jernbanebro og 300 meter vejanlæg i Næstved. Det betyder, at han er ansvarlig for produktionen og koordineringen mellem alle entrepriserne på broen, og hver dag skal han træffe vigtige beslutninger baseret på medarbejdernes input, og den rolle trives han godt med.

Er du interesseret i en karriere i MT Højgaard?
Se vores ledige stillinger

Jesper Jensens vej til MT Højgaard er gået igennem Forsvaret, en tømreruddannelse og entreprenørkoncernen Arkil. Efter en tid som befalingsmand blev han først udlært som tømrer og derefter bygningskonstruktør. Uddannelserne medførte et job i Arkils afdeling for broer og beton, inden han i 2017 blev ansat som produktionsleder i MT Højgaard, hvor han i dag er projektleder.

Da Jesper kom til MT Højgaard, blev han først tilknyttet et stort renseanlægsprojekt, inden han efter kort tid skiftede til et omfattende projekt, hvor MT Højgaard skaber 56 broer som led i at styrke Femern-forbindelsen. I dag har han en varieret arbejdsdag, og hvis man spørger ham om hans typiske arbejdsopgaver, får man et langt svar:

- I min stilling har jeg ansvaret for fremdriften på en af broerne og det tilhørende vejanlæg. Jeg skal holde styr på produktionen og koordineringen mellem de mere end ti entrepriser, der er til stede på pladsen. Når broen står færdig, får den et spænd på i alt 27 meter, og vi skal også anlægge kloak og opbygge vejramper til det 300 meter lange vejanlæg. Derudover skal jeg holde hånd i hanke med økonomien og sikkerheden på pladsen. Så jo… der er da nok at se til.

Sideløbende med arbejdet er Jesper i gang med et ledelsesforløb i tre faser, der styrker ham som projektleder og giver ham en værktøjskasse til de vigtige beslutninger.

- Ledelsesforløbet består af tre faser, og lige nu er jeg i gang med den anden fase. På forløbet får vi undervisning i forhandlingsteknik og jura samt en indførsel til de kvalitetssikringsværktøjer, vi bruger, når vi skal lave en projektafklaring. Generelt trives jeg godt med at indsamle viden fra de andre ude på pladsen og træffe de afgørende beslutninger baseret på deres input. Ledelsesforløbet er med til at gøre mig endnu stærkere i den daglige ledelse.

Undervisningen er med til at klæde Jesper på til en udfordrende arbejdsdag med masser af ny viden. Og spændende udfordringer er der nok af, men den største handler om logistik:

- Det er et spændende puslespil at få logistikken omkring, hvordan man bygger en bro midt i en by, til at hænge sammen. Efterhånden har jeg erfaring fra syv broer i min karriere, men det er bare en helt ny opgave hver gang. Jeg kan godt lide at få det hele til at glide på pladsen og bruge vores ressourcer til at løse komplikationerne ved at have en byggeplads midt i en by.

Læs mere om projektet med de 56 broer her.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website