Faglig udvikling og samarbejde er det vigtigste for mig


At Ieva Vitola i 2020 er produktionsleder på et stort MT Højgaard-projekt i Odense, stod ikke skrevet i kortene for få år siden. Men den unge bygningskonstruktør har grebet chancen, og hun nyder samarbejdet og den konstante udvikling ude på byggepladsen.

Karriere i MT Højgaard?
Se vores ledige stillinger

- For mig er det afgørende, at jeg udvikler mig fagligt, og det gør jeg jo i MT Højgaard. For eksempel har jeg undervejs opbygget gode BIM-kompetencer, og det er til stor gavn for mig i dag.

Vejen er banet for Ieva

Det er gået stærkt for 27-årige Ieva, der i den grad har udnyttet mulighederne i MT Højgaard og været en vigtig brik på flere komplicerede byggeprojekter. 

- I 2011 flyttede jeg til Danmark for at læse til konstruktør i Aalborg. Min søster boede her allerede, og jeg havde et godt indtryk af landet, så det gav mening for mig. Efter tre et halvt års studier og et praktikophold på et renoveringsprojekt i Stockholm stod jeg i 2015 med et fint eksamensbevis, men uden det arbejde som jeg havde studeret for at få. I stedet tog jeg jobs som tjener og butiksassistent i København. En dag blev jeg rigtig ked af det, og så sagde jeg til mig selv: ”Jeg skal finde et job, hvor jeg bruger mine evner, og det skal være nu.”

Tal dansk til mig ude på pladsen – ellers lærer jeg det aldrig 

- I 2017 sendte jeg mit CV til en studiekammerat, der arbejdede i MT Højgaard, og en uge senere spurgte han, om jeg var interesseret i en stilling som QA-manager på et datacenterprojekt. Det var et internationalt projekt, og derfor var hovedsproget engelsk, så der var ingen sproglige barrierer. Men jeg ville jo gerne lære at tale bedre dansk, så derfor bad jeg mine MT Højgaard-kolleger tale dansk til mig. 

Den indstilling betød, at Ieva hurtigt lærte sproget, så hun også kunne spille en central rolle på MT Højgaards danske projekter. I det hele taget gjorde Ieva en god figur på datacenterprojektet, og det blev der lagt mærke til hele vejen op til sektionsdirektøren for anlægssektionen. Vejen var banet, og siden da har det ene projekt afløst det andet for den unge bygningskonstruktør. 

- En dag blev jeg rigtig ked af det, og så sagde jeg til mig selv: ”Jeg skal finde et job, hvor jeg bruger mine evner, og det skal være nu.”

Produktionsleder på det nye sundhedsvidenskabelige fakultet i Odense

Da Ieva studerede, forestillede hun sig ikke, at det meste af hendes arbejde skulle foregå ude på pladsen, men nu trives hun med at være ude i den friske luft.  

- Min rolle på projekterne har virkelig udviklet sig i mine tre år i MT Højgaard. Som QA-manager arbejdede jeg halvdelen af tiden på pladsen med at lave tilsyn og egenkontrol, og den anden halvdel gik på kontoret med at dokumentere og rapportere, hvad jeg observerede. I dag er jeg produktionsleder på det nye sundhedsvidenskabelige fakultet i Odense, hvor vi har råhus- og byggepladsentreprisen.

Jeg organiserer vores byggeplads og sikrer, at køreveje, gangveje, afvanding og skiltning spiller, samt at de timelønnede får den struktur, de har brug for. Jeg arbejder tæt sammen med vores arbejdsmiljøansvarlige og har meget fokus på projektøkonomi. Den rolle har jeg det godt med.  

Nyder at skabe struktur og samarbejde

Inden hun skal tilbage til pladsen, uddyber Ieva, hvad et positivt arbejdsmiljø med gode kolleger betyder for hende.

- For mig er det afgørende, at jeg udvikler mig fagligt, og det gør jeg jo i MT Højgaard. For eksempel har jeg undervejs opbygget gode BIM-kompetencer, og det er til stor gavn for mig i dag. Som person nyder jeg at skabe struktur og koordinere med mange mennesker, og det kan jeg bruge i rollen som produktionsleder, hvor samarbejdet betyder rigtig meget. Jeg har været heldig , for jeg er så glad for de mennesker, jeg har arbejdet sammen med i MT Højgaard. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website