Den nyeste teknologi spiller en helt central rolle, når MT Højgaard opfører råhuset til Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU), et supersygehus på 155.000 kvadratmeter.

Er du interesseret i en karriere i MT Højgaard?
Se vores ledige stillinger

Nyeste teknologiske muligheder

Med i front står to unge ingeniører og sørger for, at byggeprocessen bliver optimeret til gavn for medarbejderne på pladsen, entrepriselederen, projektchefen og ikke mindst bygherren. På projektet anvendes de nyeste teknologiske muligheder, som for eksempel værktøjerne Building Information Modeling (BIM) og Virtual Design Construction (VDC) til at visualisere byggeprocessen og til at dele informationer digitalt med hinanden.

- For at blive BIM-koordinator i MT Højgaard gennemgår man en omfangsrig intern uddannelse. I MT Højgaard går man seriøst til opgaven med at efteruddanne os, og vi har haft omkring 20 kursusdage inklusive opgaveløsninger, fortæller BIM-koordinator og entrepriseleder Kristian Kvottrup (26), der er civilingeniør i byggeledelse. 

Frederik Riis-Pedersen (29) er BIM-specialist og konstruktionsingeniør. Han siger om mulighederne hos MT Højgaard:

- Efterspørgslen efter folk med BIM-kompetencer er stor, så mulighederne er mange for dem, der vil være med på den nyeste teknologi. Har man har interessen, giver MT Højgaard den nye medarbejder både viden og ansvar, fortæller han.

Samarbejde og sparring

De to ingeniører står for det 3D-materiale, som er helt centralt for optimeringen af projektet. Frederik har i kraft af sin erfaring med BIM været med til at sætte Kristian i gang med processerne, og i dag sparrer de med hinanden og fordeler opgaverne mellem sig. Kristian sørger hovedsagelig for, at projektmaterialet kommer ud til brugerne, og Frederik kontrollerer, at ændringer i materialet bliver håndteret korrekt.

Frederik og Kristian er med egne ord placeret i midten af hele byggeprojektet og har adgang til at samarbejde med alle deltagere i projektet. Alle teams har mindst én iPad til rådighed, hvor de kan aflæse i 3D og i farver, hvad der skal laves eller ændres på projektet.

- Man får lidt et kick, når vi kan få en af de ”gamle rødder” på pladsen til at bruge iPad’en og man hører dem sige, at det her er fedt, siger Frederik.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website