Da Eirik Aspøy var 30 år, blev han tvunget til at opgive en karriere som selvstændig tømrer. Det førte til en flytning til et nyt land, en ny uddannelse og et drømmejob i MT Højgaard. Nu ser han det som sin fornemmeste opgave at koble kompetencer sammen i MT Højgaard.

Er du interesseret i en karriere i MT Højgaard?
Se vores ledige stillinger

Som proceskonsulent i MT Højgaard arbejder 35-årige Eirik Aspøy med at danne sig et overblik på byggepladserne for at kunne yde en løsningsorienteret rådgivning, der passer til de enkelte projekter.

Eirik og hans kolleger rådgiver proceslederne i brugen af planlægningsværktøjer både til tidsplanlægning og til styring af byggesagens fremdriftsmøder. De er en supportfunktion, og kan deltage på møder, hvor de har den fordel, at de ikke kender projektet i detaljer og derfor kan fokusere mere på, hvordan der kommunikeres og hvordan underentreprenøren agerer. Desuden sørger de for at viden bliver delt, ved at tage de gode løsninger med rundt på byggepladserne.

Eirik har blandt andet revet en uge ud af kalenderen for at arbejde på lige fod med sine betonarbejderkollegaer på byggepladsen. Når han bruger en uge på byggepladsen, får han masser af input og kollegerne deler deres gode ideer.

- Normalt ved de måske ikke lige, hvor de skal gå hen med deres ideer, og der ser jeg mig selv som et bindeled. Jeg har et godt overblik over, hvem der kan hvad i virksomheden, og kan sørge for at gå videre til den rette person. Vi har så mange kompetencer samlet i MT Højgaard, og jeg er imponeret over, hvad vi kan i virksomheden. Jeg har aldrig lært så meget om byggebranchen, som mens jeg har været i MT Højgaard, siger han.

Ny karriere som 30-årig

Eirik har alle forudsætninger for at kende til arbejdet på en byggeplads. Som 30-årig havde han sit eget tømrerfirma i Sandnes i Norge, hvor han kommer fra. Her planlagde, renoverede og byggede han huse, som i Norge traditionelt er bygget i træ.

- Firmaet gik rigtig godt, men jeg begyndte at få problemer med den ene arm. Det viste sig, at det var ryggen, den var gal med. Jeg var 30 år gammel, men ryggen var væsentligt ældre, og lægen gav mig et ultimatum. Jeg kunne fortsætte i fem år endnu, men så ville jeg slet ikke kunne arbejde efterfølgende. Derfor anbefalede han mig, at jeg begyndte at kigge mig om efter noget andet at lave, siger Eirik.

En google-søgning førte til Danmark

Han besluttede sig for at uddanne sig til bygningsingeniør.

- Jeg gik ind og googlede ”den bedste ingeniøruddannelse i Skandinavien”, og så kunne jeg læse mig til, at DTU havde fået gode anmeldelser og var meget anerkendt. Derfor flyttede jeg til Danmark, fik taget nogle supplerende fag og gik i gang med en bachelor som diplomingeniør, siger han.

Bacheloropgaven blev skrevet i samarbejde med MT Højgaard om lokationsbaseret planlægning. Desuden arbejdede han som studentermedhjælper på MT Højgaards opførelse af det nye patienthotel på Rigshospitalet. Kort før han afsluttede studierne, blev stillingen som proceskonsulent med fokus på lokationsbaseret planlægning ledig.

- Den stilling passede perfekt til mig. Jeg har altid syntes, at planlægning var spændende, og er nok mere struktureret end gennemsnittet. Jeg kan godt lide at koordinere og sætte tingene i system, og de søgte én som både kunne arbejde med TrimByg ®, som er MT Højgaards værktøj til effektiv byggestyring, samt lokationsbaseret planlægning, som giver mulighed for at optimere et projekt. Det var lige præcis de ting, jeg interesserede mig for, siger Eirik.

For ham er det vigtigt, at der i MT Højgaard er mulighed for at udvikle sig.

- Hvis der er noget, jeg ikke synes, jeg er god til, så får jeg et kursus, og det værdsætter jeg rigtig højt. Der er rum til at udvikle sig i MT Højgaard og til at blive ved med det, siger han.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website