Darin bygger datacentre i Danmark: "Jeg holder af mit job, mine kolleger og golf"


Datacentre er nogle af de mest udfordrende projekter i byggebranchen, og fordi Darin Strutt kan lide at arbejde internationalt og elsker en god udfordring, var det et let valg for ham at bygge datacentre for MT Højgaard Danmark.

- Jeg er 54 år gammel, og jeg kan lide at være her. Man ved aldrig, hvad der kan ske, men jeg kan let se mig selv blive her, indtil jeg går på pension.

Danmark var et let valg

Den skotske projektchef Darin Strutt voksede op i Edinburgh med en far, der var murer. Han var 16 år gammel, da han besluttede, at han skulle arbejde med byggeri. Han fulgte i sin fars fodspor og gik fra at arbejde med værktøjer til ledelse. Han opnåede en kandidatgrad i Construction Project Management og blev kvalificeret ISO auditor. Han har brugt sin uddannelse til at arbejde internationalt, og før han begyndte i MT Højgaard Danmark i 2018, arbejdede han 6 år for LG Group både i Sydkorea og kort i Mellemøsten.

- Efter at have været i Korea fik jeg muligheden for at arbejde med datacentre i Special Projects-afdelingen i MT Højgaard Danmark. Det var et let valg for mig, fordi Scotland og Danmark har det samme klima, og fordi 95% af danskerne taler engelsk.

Darin har før prøvet at arbejde 10 timer eller mere 6 dage om ugen, så den mere afslappede danske work-life balance passer ham godt.

- Virksomhederne bekymrer sig om deres ansatte, og jeg har nydt min tid her. Jeg er en people-person, som godt kan lide at tage ud, og jeg spiller en masse golf – både i den lokale klub og i golfforeningen i MT Højgaard.

- Kommunikation og kemi er en stor del af jobbet, og jeg gør, hvad jeg kan, for at sikre total transparens mellem os og kunden.

I det for udfordringerne

Darin har altid holdt af udfordringer, og efter at have arbejdet med byggeri i 38 år skal der mere og mere til at udfordre ham. I dag bruger han sin tid på nogle af de mest udfordrende byggeprojekter i branchen: Datacentre.

- Datacentre er højt sikrede bygninger, der skal leve op til strikse regulativer angående indvendig og udvendig sikkerhed. Miljøvenlighed bliver også kontrolleret, og der er krav til energieffektivitet. Bæredygtighed er højt på agendaen for datacenterkunder. Certificeringer som BREEAM og LEED for at nævne et par stykker er et must. Det gør, at man føler, at man giver noget tilbage til miljøet. Byggeprocessen skal dokumenteres ned til mindste detalje for at sikre fuld sporbarhed. Al materiel skal efterses og godkendes omhyggeligt, så projekterne indebærer massive mængder administration. Godkendelsesprocessen kan tage flere uger, så alt skal planlægges ned til mindste detalje. Vores absolut førsteprioritet er selvfølgelig arbejdsmiljø. Vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre, at alle medarbejdere tager hjem i samme behold, som de ankom.

- Vores absolut førsteprioritet er selvfølgelig arbejdsmiljø. Vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre, at alle medarbejdere tager hjem i samme behold, som de ankom.

Kommunikation er nøglen

Darins rolle som projektchef er at være leddet mellem MT Højgaard Danmark og kunden. Han skal sikre, at projektet skrider frem efter planen med hensyn til tid, kvalitet og omkostninger.

- Kommunikation og kemi er en stor del af mit job, og jeg gør, hvad jeg kan, for at sikre total transparens mellem os og kunden. Jeg kan godt lide at arbejde med logistik og dokumentation, og det er der masser af i mit job, så jeg trives virkelig her.

Efter at han har arbejdet i både Scotland, Sydkorea, Qatar og Danmark, forestiller man sig måske, at Darin snart er klar til et eventyr i et nyt land. Men det er ikke tilfældet.

- Jeg er 54 år gammel, og jeg kan lide at være her. Man ved aldrig, hvad der kan ske, men jeg kan let se mig selv blive her, indtil jeg går på pension. Jeg holder af mit job, mine kolleger og den lokale golf, så jeg har planer om at arbejde med MT Højgaard Danmark i mange år endnu.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website