Christina Ekvall-Lauritsen endte i MT Højgaard lidt ved et tilfælde. Det er hun glad for i dag, hvor hun bygger broer, som hun er stolt over at vise frem.

Er du interesseret i en karriere i MT Højgaard?
Se vores ledige stillinger

Christina Ekvall-Lauritsen er 34 år gammel og bor i Virring ved Skanderborg med sin mand og to børn. I foråret 2013 blev hun færdig med sin uddannelse som bygningskonstruktør ved VIA University College i Aarhus. Christina havde egentlig altid troet, at hun skulle arbejde i en projekterende funktion, når hun en dag blev færdig med sit studie, men tilfældighederne ville, at hun havde en bekendt, der manglede lige præcis en som Christina, og hun tog imod muligheden og blev ansat som byggepladsassistent i MT Højgaard på et broprojekt i Silkeborg.

Med i hele processen

Siden Christina blev ansat i MT Højgaard i 2013, har hun bygget videre på sin viden om og erfaring med broer, og i dag arbejder hun som entrepriseleder. Christina har lige afleveret en bro, som hun og hendes team har opført på bare 14 uger. Nu arbejder hun på den afsluttende kvalitetssikring og lukker økonomien på projektet. Christina er nemlig med i hele processen, når vi udfører et projekt: 

-Nogle gange overtager vi først et projekt, når entreprisen er vundet og skal til og i gang i jorden. Men lige nu er jeg så heldig, at få lov til at sidde med fingrene i dejen fra udbudsmaterialet kommer ind, til det bliver regnet og afleveret, til vi går i jorden og støber, og helt til projektet bliver afleveret. Det er både utroligt givende, udfordrende og lærerigt at være med i hele processen, siger hun. 

Det, som Christina synes er det fedeste ved sit arbejde, er den variation og uforudsigelighed, der følger med at være med i hele processen på et projekt:

- Det kan godt være, man om morgenen tror, man har en idé om, hvordan dagen kommer til at se ud, men det kan sagtens nå at ændre sig i løbet af dagen, siger hun. 

Christinas arbejde kræver et stort overblik og evnen til at holde tungen lige i munden. Hun skal kunne veksle mellem en masse forskellige arbejdsopgaver lige fra økonomistyring til at få tingene til at ske i praksis på byggepladsen. Derudover har Christina også et stort personligt ansvar i sit arbejde. 

- Hvis noget går galt, er du selv ansvarlig for det. Men når noget går godt, er det virkelig givende, og så får man også æren for det, siger hun. 

Nu kører vi over mors bro!

Det fysiske arbejde, der bliver lavet på byggepladsen, betyder noget særligt for Christina. Hun er drevet af, at når hun og hendes hold er færdige, så står der noget konkret på pladsen – at de har været med til at skabe noget, der har værdi for andre mennesker. Hun tænker meget over, at når hun og hendes hold har afleveret en bro, er de med til at bidrage til, at en masse mennesker får en nemmere hverdag, eksempelvis ved at få kortere til arbejde. 

Stoltheden er ikke til at overhøre i Christinas stemme, når hun fortæller om sit arbejde:

- Jeg siger det hver gang, jeg er ude at køre med mine børn: ”Nu kører vi over mors bro!”. Det er en form for familiefølelse. Det er noget særligt, når man kører over en bro, vi har bygget. Det er ligegyldigt, hvilke kolleger i MT Højgaard, der har bygget den, for VI har bygget den.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website