Jeg lærer alt det, man ikke kan læse sig til


Graduate-programmet giver Carina Dannemand Sørensen mulighed for hurtigt at opbygge erfaringer og få ansvar tidligt i karrieren.

Er du interesseret i en karriere i MT Højgaard?
Se vores ledige stillinger

Ansvar fra start

Første stop i 26-årige Carina Dannemand Sørensens graduate-forløb er i afdelingen for projektudvikling. Det er ikke helt tilfældigt, for med en bachelor i Urban Design & Arkitektur og to kandidatgrader i henholdsvis Urban Planning & Management og Leadership for Sustainability er det et oplagt match. Men med graduate-programmet får hun også mulighed for at prøve kræfter med andre områder af bygge- og anlægsbranchen.

- Jeg ville rigtig gerne have graduate-stillingen, fordi det giver nogle muligheder for at prøve mig selv af i forskellige afdelinger og få en masse erfaring hurtigt, siger hun.

Inden hun søgte stillingen, havde Carina gjort sit hjemmearbejde og læst op på MT Højgaard. Her bed hun blandt andet mærke i vores tre værdier; samarbejde, respekt og professionalisme.

- MT Højgaard lød som en spændende virksomhed, og som nyuddannet er værdierne utroligt vigtige, for de siger noget om, hvad det er for en virksomhed, man bliver en del af. For mig var det vigtigt at komme ind et sted, hvor jeg hurtigt kan få noget ansvar, og det har jeg fået her, siger Carina.

Mere viden undervejs

For at kunne leve op til ansvaret har Carina behov for at omdanne den store mængde teoretiske viden fra universitetet til praksis, og derfor deltager hun i nogle af MT Højgaards interne kurser, blandt andet i entrepriseret.

- Derudover lærer jeg en masse ting ad hoc. Min stilling her i Projektudvikling er ikke en, man lige kan læse sig til. Det kræver erfaring og viden om markedet at opbygge en mavefornemmelse for, hvordan man finder de gode projekter og vurderer, hvad man skal gå videre med og hvordan, siger hun. 

Fleksibel ordning

Carina begyndte sit graduate-forløb i forsommeren 2016. Det første år har hun arbejdet med projektudvikling, og herefter skal hun rundt til to andre afdelinger eller divisioner i MT Højgaard. Hvilke det bliver, er endnu ikke lagt helt fast.

 - Jeg kan selv være med til at forme forløbet, og jeg er faktisk lidt overrasket over, hvor fleksibelt det er. Det er med til at gøre graduate-programmet meget attraktivt, da jeg får afprøvet forskellige muligheder i stedet for at blive ansat til at løse én bestemt opgave fra start, siger hun. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website