Vil du klædes på til at varetage udfordrende opgaver inden for bygge- og anlægsbranchen og på sigt kunne varetage et leder- eller specialistjob? Så er MT Højgaards graduate-program noget for dig. Her kan du læse mere om programmet og møde vores graduates. 

Vil du vide mere om vores graduate-program?
kontakt os

Graduate i MT Højgaard

Vores graduate-program henvender sig til nyuddannede ingeniører, bygningskonstruktører og arkitekter.

Graduate-programmet er for os en strategisk investering i fremtidige ledere, projektledere og specialister. På programmet får du en dybdegående forståelse for MT Højgaard og et bredt netværk, som giver dig den perfekte start på din karriere hos os.

Vores graduate-program giver mulighed for mange karriereveje eksempelvis inden for projektering, tilbud, projekteringsledelse, projektstyring og produktionsledelse.

Her på siden kan du blive meget klogere på, hvad det vil sige at være graduate i MT Højgaard.

Faglig og personlig udvikling

Som graduate i MT Højgaard får du et bredt netværk af fagligt kompetente og dedikerede kolleger, som du kan lære af og sparre med. Du bliver tilknyttet vores graduate-netværk, der mødes til både faglige og sociale arrangementer. Et netværk, hvor du også kan vende de udfordringer og muligheder, du typisk møder i dit arbejde.
 
Som en del af programmet vil du blive tilknyttet en mentor, som er en mere erfaren kollega, der kan være din rollemodel og sparringspartner både på et fagligt og personligt niveau. Du vil også få karriererådgivning fra vores HR-afdeling efter ønske og behov.
 
Når du starter, deltager du i vores introduktionsforløb for nye medarbejdere, som blandt andet indeholder første modul af vores interne projektlederuddannelse. Under dit forløb forventer vi, at du gennemfører andet modul af projektlederuddannelsen, der består af en række faglige kurser.

 

Graduate-forløb

Et graduate-forløb i MT Højgaard varer typisk mellem 2½ og 3½ år, hvor du roterer mellem minimum tre forskellige forretningsområder i MT Højgaard. På den måde får du en bred indsigt i virksomheden. Samtidig får du mulighed for at bruge din faglighed og komme i dybden med et fagområde, fordi en rotation typisk varer omkring et år. På den måde får du et unikt indblik i vores forretning og forskellige discipliner, samtidig med at du skaber værdi.

Vi skræddersyer rotationerne med udgangspunkt i dine færdigheder og udviklingsbehov, samtidig med at vi tilpasser dem vores forretningsbehov og fokusområder.

Vores graduate-forløb er ikke et på forhånd fastlåst forløb. Tværtimod er der stor fleksibilitet i programmet, og hvornår man roterer og præcist hvorhen vil altid være afhængig af, hvor vi har projekter henne. Det giver en stor fleksibilitet i programmet, som både graduates og virksomhed nyder godt af.

Der er rigtig mange muligheder og karriereveje i MT Højgaard, som du kan få mulighed for at prøve af via dine graduate-rotationer. Nedenfor kan du se nogle af dem.

Design & Engineering

I vores Design & Engineering-afdeling udfører vi rådgivende ingeniørarbejde i forbindelse med projekteringen af bygge- og anlægsopgaver samt stålkonstruktioner. Du vil du fungere som designingeniør og arbejde med at skabe optimerede design og spændende byggerier og anlæg i tæt samarbejde med entreprenører og arkitekter. Du vil også komme til at arbejde med MT Højgaards digitale udvikling inden for VDC og designværktøjer. 

VDC 

Som graduate i VDC vil du arbejde med at implementere og rådgive om VDC-processer og -teknologi på projekter og i tilbudssager.

Tilbud

I Tilbud vil du komme til at arbejde som tilbudsberegner og tilbudsleder. Du vil komme til at arbejde med fag-, hoved- og totalentrepriser, vedligeholdelse og videreudvikling af kalkulationsværktøjer, digitale mængdeudtræk samt MT Højgaards digitale udvikling inden for VDC.

Projekteringsledelse

Som graduate inden for projekteringsledelse bliver du bindeleddet mellem projekteringen og udførelsen af spændende og tværfaglige projekter, hvor du kommer til at arbejde med rådgivere, myndigheder, bygherrer og fagentreprenører. Du vil komme til at arbejde med rådgiveraftaler og udarbejdelse af projekteringsplaner samt koordinering af rådgivningsydelser og grænseflader mellem rådgivere.

Projektstyring inden for byggeri og anlæg

Som graduate inden for projektstyring vil du blive en del af udførelsen af inspirerende projekter, der skal bygges, anlægges og renoveres. Du vil arbejde på et bygge- eller anlægsprojekt, hvor du i samarbejde med projektledelsen blandt andet står for styring og koordinering af de forskellige underentrepriser med særligt fokus på kvaliteten samt eventuelle afvigelser/ændringer i forhold til det projekterede. Herudover vil du arbejde med udarbejdelse og opfølgning på tidsplaner, koordinering af byggepladslogistikken, processtyring, kvalitetssikring og ledelse af byggemøder.

Produktionsledelse inden for byggeri og anlæg

Som graduate inden for produktionsledelse vil du enten arbejde i vores tømrerafdeling eller vores anlæg- og betonafdeling. Her vil du deltage i tilbudsarbejde og/eller være tilknyttet en byggeplads, hvor du indgår i byggeteamet. Du vil blandt andet komme til at arbejde med projektøkonomi, tidsplanlægning, sikkerhed, processtyring, projektafklaring, kvalitetssikring og bestilling af materialer samt daglig ledelse af formænd og timelønnede, herunder akkordforhandlinger.

Rekrutteringsproces

Der er p.t lukket for ansøgninger til vores graduate-program. Vi forventer at starte en ny rekrutteringsproces i 2019. Opret jobadvarsel for at blive tilmeldt vores jobnyhedsbrev, hvis du vil have direkte besked, når vi slår graduate-stillinger op.

Ansøgning

Send ansøgning og CV via vores rekrutteringssystem.

Husk at skrive, hvor i landet du ønsker at arbejde. Fremhæv gerne relevant joberfaring, hvor i MT Højgaard du ser dig selv i fremtiden, og hvordan dine personlige kvaliteter matcher vores vision og værdier.

Video og kognitiv test 

Udvalgte kandidater skal sende os en to-minutters videopræsentation og udfylde en kognitiv test. Kandidater, der ikke går videre til første samtale, modtager en skriftlig feedback på den kognitive test per mail.

Første samtale

Udvalgte kandidater deltager i en 45-minutters jobsamtale med vores HR-afdeling. Denne samtale inkluderer feedback på den kognitive test.

Kandidater, der går videre i processen, skal udfylde en personlighedstest.

Assessment Day

Udvalgte kandidater deltager i en Assessment Day på vores hovedkontor i Søborg. Her vil repræsentanter fra ledelsen i MT Højgaard deltage som assessorer.

Anden samtale

Udvalgte kandidater deltager i en samtale med kommende leder og HR-afdelingen. Denne samtale inkluderer feedback på personlighedstesten. Herefter udvælges de kandidater, der ansættes i graduate-programmet. De resterende kandidater vil blive taget i betragtning til jobs uden for graduate-programmet.

Vores forventninger til dig

Vi har nogle forventninger til dig, som ønsker at blive en del af vores graduate-program.

Vi forventer, at du er nyuddannet eller forholdsvis nyuddannet diplom- eller civilingeniør, bygningskonstruktør, eventuelt med en kandidatgrad, er uddannet arkitekt eller har en lignende relevant uddannelse.

MT Højgaards graduate program er for alle nyuddannede, inden for de nævnte uddannelsesretninger, uafhængigt at nationalitet. Det er dog vigtigt, at du taler dansk på et vist niveau, eftersom du roterer mellem forskellige afdelinger og/eller byggepladser og skal kommunikere med mange forskellige typer medarbejdere såvel som underentreprenører.  

Du har topresultater fra studiet, trives med forandringer og det at være ny flere gange. Du er nysgerrig og elsker at lære nyt. 

Du har fokus på samarbejde og på at skabe resultater. Du vil arbejde for MT Højgaard, ikke bare fordi vi har store og spændende projekter, men også fordi du er interesseret i at bidrage til vores strategi om at være den mest produktivitetsfremmende koncern i bygge- og anlægsbranchen. Du har således en ambition om og engagement til at skabe effektive processer og optimale løsninger for MT Højgaard og vores kunder.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MTH GROUPs website