Til toppen

Moderne psykiatrisk afdeling og skadestue skaber et professionelt og værdigt behandlingsmiljø

Den nye psykiatriske afdeling til Vejle Sygehus er en sammenlægning af de psykiatriske afdelinger i Kolding og Vejle. Projektet er blevet opført i et Offentlig-Privat Partnerskab (OPP) med DEAS og pensionskasserne PensionDanmark, PKA og SamPension. Det blev indviet til brug i begyndelsen af 2017. 

Kontakt MT Højgaard, hvis du ønsker mere information
kontakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Vejle Psykiatrisk Hospital

Status

Afsluttet

Type

Hospitaler og sygehuse, Offentlig-Privat Partnerskab

Lokation

Danmark

Kunde

Bestiller: Region Syddanmark. Bygherre: OPP Vejle

Samarbejds-partnere

Driftsaftale i samarbejde med DEAS. Arkitekt: Arkitema – Hovedkontor. Ingeniør: MOE

Byggeriet er placeret i den smukke Vejle Ådal, og de naturskønne omgivelser er en væsentlig del af den arkitektoniske udformning. Byggeriet er 17.400 m2 i alt fordelt på to etager. Den nye psykiatriske afdeling er opført tæt på Vejle Sygehus, og de to områder er forbundet via en gangbro og en tunnel.

OPP-projekt

Den psykiatriske afdeling er opført som et OPP-projekt sammen med DEAS som driftspartner og pensionskasserne PensionDanmark, PKA og SamPension som finansieringspartnere. Med parternes fælles ansvar for det nye byggeri sikrer vi med OPP en langsigtet, totaløkonomisk og konkurrencedygtig løsning af byggeriet.

Den imødekommende foyer i Vejles nye og moderne psykiatriske afdeling.

Drift de næste 25 år

Samarbejdet omkring Ny psykiatrisk Afdeling bygger på den aftale, vi i 2012 indgik med DEAS og pensionskasserne om fælles deltagelse i fremtidige OPP-projekter. Mens pensionskasserne fungerer som finansieringspartnere på projektet, varetager vi driften af bygningen de næste 25 år sammen med DEAS.

Driftsopgaverne indebærer blandt andet vedligehold af bygningerne, installationer og parkeringsplads, hvilket vil sikre, at bygningerne forbliver tidssvarende, og at den nye psykiatriske afdeling derved kan bibeholde et højt driftsniveau.

På Vejle Psykiatrisk Hospital er naturen tænkt ind som et arkitektonisk element.

En af faciliteterne på psykiatrisk afdeling i Vejle er et bevægelsesrum, der indeholder træningshal og et mindre træningsområde.

Et byggeri i naturskønne omgivelser

Psykiatriske patienters adgang og udsigt til naturen er godt for den helende proces, og derfor er afdelingen bygget op omkring fælles områder og åbne, rekreative gårdhaver.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MTH GROUPs website