Til toppen

Karakteristisk A-formet tinglysningsret i Hobro skaber rammen for 150 medarbejderes hverdag

Med opførelsen af Tinglysningsretten i Hobro er al tinglysning blevet samlet et sted i Danmark. Tinglysningsretten er opført i to etager med en kælder, og bygningen har et samlet areal på i alt 4.400 kvadratmeter.

Kontakt MT Højgaard, hvis du ønsker mere information
Kontakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Tinglysningsretten i Hobro

Status

Afsluttet

Type

Erhverv, retail og industri , Offentlig-Privat Partnerskab

Lokation

Danmark

Kunde

Bestiller: Bygningsstyrelsen (tidligere Slots- & Ejendomsstyrelsen). Bygherre: OPP Hobro Tinglysningsret ved MT Højgaard, DNB Bank, PKA og SamPension

Samarbejds-partnere

Driftsaftale med DEAS. Arkitekt: Cubo Arkitekter. Ingeniør: Rambøll

Hobro Tinglysningsret er det første OPP-projekt i Danmark, der blev afleveret til staten. 

Tinglysningsretten er opført som et Offentlig-Privat Partnerskab (OPP), hvor MT Højgaard, Bank DnB NORD og DEAS, er gået sammen i et private konsortium, der har finansieret og opført byggeriet. Sammen vil partnerne stå for driften i 20 år.

Den 4.400 m2 store tinglysningsret i Hobro er opført i to etager med en tilhørende kælder.

Harmonisk A-formet bygning

Cubo Arkitekter A/S har tegnet det spændende byggeri, hvor de har ladet sig inspirere af grundens placering lige op til det åbne land. De har skabt en bygning med fine proportioner og en harmonisk balance i udtrykket. 

Byggeriet er skabt, så dets linjer ligger i fin forlængelse af de to veje, som Tinglysningsretten ligger imellem. Det er der kommet et stort A ud af, når man ser bygningerne fra luften.

En åbning i A’ets ene langside giver adgang til indgangspartiet inde i midten af byggeriet, og den lange betonbjælke hen over åbningen bæres af en markant, flad søjle med Tinglysningsrettens logo på rød baggrund.

Indvielse i 2009

Da tinglysningsretten blev indviet i 2009, var daværende justitsminister Brian Mikkelsen til stede, og han roste byggeriet og OPP-samarbejdet med denne begrundelse:  

"Den private part, der skal bygge huset er med til at tænke i langtidsholdbare løsninger. Resultatet er her i Hobro blevet en bygning med en meget høj funktional kvalitet, som giver et godt arbejdsmiljø for alle medarbejdere."

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MTH GROUPs website