Til toppen

Bæredygtigt og moderne domicil i stilrent design til 1.100 medarbejdere i Novo Nordisk

I Bagsværd har vi bygget et nyt erhvervsdomicil for Novo Nordisk. Området til byggeriet er på 37.000 m2 i alt med et bebygget areal på 8.800 m2 og et samlet etageareal på 50.500 m2. Selve domicilet består af to kontorbygninger omgivet af en stor park. Den ene bygning er cylinderformet og består af seks etager. Den anden bygning er i fire etager og kileformet.

Kontakt MT Højgaard, hvis du ønsker mere information
kontakt os

Projektets detaljer

Projektets navn

Domicil til Novo Nordisk

Status

Afsluttet

Type

Erhverv, retail og industri , Projektering, Bæredygtighed, Stål

Lokation

Danmark

Kunde

Novo Nordisk

Samarbejds-partnere

Ingeniør: ALECTIA. Arkitekt: Henning Larsen Architects

MT Højgaard har udført totalentreprise på Novo Nordisks erhvervsdomicil i Bagsværd.

BIM til præcision og visualisering

Da vi skabte erhvervsdomicilet, anvendte vi BIM fra projekteringsfasen og videre frem i projektet. Vi opbyggede en BIM-model, som vi brugte til at koordinere arbejde og design og til at formidle designet til vores underentreprenører.

Vi hjalp også Novo Nordisk med en digital visualiseringsmodel baseret på BIM-modellen, så de kunne vise medarbejderne, hvordan deres kommende arbejdsplads ville komme til at se ud rent fysisk.

Erhvervsdomicilet består af to kontorbygninger, hvoraf den ene er cylinderformet, mens den anden er formet som en kile.

Den cylinderformede bygning består af seks etager, og den kileformede bygning af fire.

Europas største kran håndterede løft af stålkonstruktion på 90 tons

En af de store udfordringer ved at bygge erhvervsdomicilet var at skabe den 90 tons tunge stålkonstruktion med en diameter på hele 32 meter, der danner rammen for den karakteristiske glaskuppel. Da vi løftede stålkonstruktionen, benyttede vi derfor Europas største kran til at håndtere løftet. Det tog tre hele dage at samle kranen, der havde en ballast på 350 tons og en kranarm på 104 meter, men slutresultatet var alle anstrengelserne værd. 

Lavt energiforbrug

Byggeriet har et enkelt og klart udtryk med hvide facadetegl og lyse materialer kombineret med nordiske sten og træsorter. Bygningerne er skabt med fokus på et lavt energiforbrug, hvilket kommer til udtryk i sensorerne, lyset og ventilationen, der er med til at sikre, at erhvervsdomicilet opfylder 2015-energikravene til nyt byggeri.

Domicilets facade prydes af hvide facadetegl og lyse materialer.

I den cylinderformede bygning er loftet udført med alu-lameller.

Specialdesignet stål

I den runde bygning har vores tømrerafdeling udført loftet med alu-lameller. Derudover fik vi specialdesignet stål i Italien, der efterfølgende blev valset i Odense til konstruktionen.

Akustik

I det store atrium har vi arbejdet med akustikken for at sikre en optimal støjbalance. Lofterne og balkonværnene er beklædt med monoakustikpuds fra Rockfon, som vi sprøjtepudsede direkte på overfladerne. Monopudsen absorberer lyden i atriet, hvor der er mange hårde flader, der kan kaste den rundt.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MTH GROUPs website