Bro over Södertälje Kanal

80 år gammel bro erstattet

Den eksisterende jernbanebro over Södertälje Kanal ved Södertälje syd for Stockholm blev passeret af næsten 250 tog i døgnet. Broen, der var over 80 år gammel, var i meget dårlig stand og krævede derfor en del vedligeholdelse, hvilket var til gene for både tog- og kanaltrafikken.

Mekanisk løftebro

I totalentreprise har vi etableret en ny jernbanebro umiddelbart ved siden af den eksisterende bro. Den nye jernbanebro er udført som en mekanisk løftebro, der kan hæve skinnerne fra de normale 25 meter helt op til 40,5 meter hen over kanalen, når der skal passere skibe under broen.

Omlægning af kabler

Ud over selve løftebroen med tilhørende tilfartsbroer og maskin- og elinstallationer, styrings- og signalanlæg og belysning, så omfattede entreprisen også omlægning af eksisterende kabler i Södertälje Kanal, etablering af ny jernebanebro over Viksängsvägen, omlægning af jernbanen, etablering af nye ledeværker i Södertälje Kanal samt nedrivning af de eksisterende broer over Södertälje Kanal og Viksängsvägen.

Jernbanedriften blev opretholdt i hele anlægsperioden.

Årets bygningsværk

I 2010 blev broen kåret som årets bygningsværk i Södertälje. Med 50 meter høje pyloner i indfarvet rød beton og en 55 meter lang, blå stålbro, der hejses op og ned, når store skibe skal sejle under broen, fremstår den som et spekatulært bygningsværk. Læs mere 

Andre stålbro-projekter

Cykelbroen Cykelslangen

Cykelbroen med navnet Cykelslangen snor sig elegant i første sals højde hen over Københavns Havn og udgør sidste del af Bryggerampen.

Læs mere

Lillebæltsbroen

Den første Lillebæltsbro

Byggeriet af den første bro over Lillebælt var på alle måder et stykke pionerarbejde. Monberg & Thorsen, som i dag er en del af MT Højgaard, opførte det, der dengang var Danmarkshistoriens hidtil største byggeri.

Læs mere om projektet

Den nye Lillebæltsbro

Den nye hængebro blev bygget for at lette trafikpresset på den første Lillebæltsbro. Vi var med til at opføre begge broer.

Læs mere om projektet