Cykelslangen

Stålbro på betonsøjler

Den nye cykelbro forbinder Bryggebroen og Dybbølsbro ved Fisketorvet over Københavns Havn. Et blødt svingende broforløb har givet Cykelslangen sit navn. Den snor sig elegant i første sals højde hen over kajen og havnebassinet langs med Fisketorvets facade. 

Vi har opført cykelbroen for Københavns Kommune. Cykelslangen er en let stålbro på betonsøjler og er 230 meter lang med et fire meter bredt brodække. Højdeforskellen på broens to fæster er blot 5,5 meter.

Cykelslangen skaber en hurtig og elegant genvej mellem Vesterbro og Islands Brygge, så de københavnske cyklister slipper for at bære deres cykler op og ned af trapperne ved Dybbølsbro, når de skal over Københavns Havn.

Andre stålbro-projekter

Lillebæltsbroen

Den første Lillebæltsbro

Byggeriet af den første bro over Lillebælt var på alle måder et stykke pionerarbejde. Monberg & Thorsen, som i dag er en del af MT Højgaard, opførte det, der dengang var Danmarkshistoriens hidtil største byggeri.

Læs mere om projektet

Den nye Lillebæltsbro

Den nye hængebro blev bygget for at lette trafikpresset på den første Lillebæltsbro. Vi var med til at opføre begge broer.

Læs mere om projektet

Farbroen

Farøbroerne

Farøbroerne blev opført i 1980’erne. Sammen med en ny motorvejsstrækning skulle den erstatte trafikken over Storstrømmen.

Læs mere om projektet