Ørstedskolen

Bæredygtigt OPP-projekt

Det bæredygtige skolebyggeri på Langeland blev udført som OPP-projekt af MT Højgaard i samarbejde med Dan-Ejendomme og Bank DnB NORD.

Grønt certifikat til bæredygtigt skolebyggeri

Skolebyggeriet på Langeland er også et bæredygtigt projekt, og det blev tildelt certifikatet GreenBuilding. For at blive klassificeret som cskal en bygning have et energiforbrug, som er mindst 25% mindre end det gældende lovkrav.

Energivenlig arkitektur

Allerede i projekteringen blev der tænkt bæredygtigt i forhold til bygningens energiforbrug. For eksempel er undervisningslokaler med stor varmeudledning placeret mod nord og vest, og dagslyset bliver udnyttet i en sådan grad, at der er mindst muligt behov for kunstig belysning.

OPP-projekt: Vi tager os af drift og vedligehold i 30 år

Langeland Kommune kender allerede nu alle udgifter til opførelse, drift og vedligeholdelse af skolen i de næste 30 år. Selv udskiftning af elektriske pærer og smadrede ruder er der taget højde for.

Det skyldes, at Ørstedskolen er et OPP-projekt – Offentlig Privat Partnerskab -  bestående af partnerne Dan-Ejendomme, Bank DnB NORD og MT Højgaard. I et OPP-projekt afleverer partnerskabet ikke blot et færdigt byggeri, men står også for drift, vedligeholdelse og finansiering af skolen i 30 år. I den periode lejer kommunen skolen af partnerskabet.

Plads til 1.000 elever

Skolen er på 14.500 kvadratmeter og har plads til 1.000 elever. Skolen får desuden egne idrætshaller og et udvendigt idrætsanlæg med boldbaner og atletikfaciliteter til skolebrug.

Læs om andre projekter

Den Kreative skole

Vi byggede i 2007-2008 Silkeborg kommunes nye musikskole, Den Kreative Skole. Det stillede store krav til indretning og akustik.

Læs mere om projektet

Stjerneskolen

Nordstjerneskolen

Vi har opført en ny byskole i et OPS-samarbejde med DEAS. Skolen samler tre skoler under ét tag.

Læs mere om projektet

Gasværkvej-Skole

Gasværksvejens skole

Sundhedsskadelig 60'er-skole på Vesterbro renoveret - det blev landets til dato mest omfattende PCB-sanering.

Læs mere om projektet