Nordstjerneskolen - Frederikshavns nye byskole

En lille skole i den store

I slutningen af 2012 stod skolen i Frederikshavn klar til de 1.200 børn og 160 ansatte, der har deres daglige gang på den nye byskole. Skolen er stjerneformet med fem ”fingre”- og den hedder da også Nordstjerneskolen.

Ideen med arkitekturen er at skabe ”en lille skole i den store”, hvor de fem fingre skaber mindre miljøer, som er tilpasset aldersgruppen og indrettet på hver sin måde. Dette stemningskift mellem de fem ”fingre”, understøtter elevens følelse af at blive ældre, i takt med at hun eller han skifter klassetrin.

Flerfunktionalitet sikrer fremtidens læringsmiljøer

Fleksibilitet og flerfunktionalitet bliver omdrejningspunktet på Nordstjerneskolen. For at være godt rustet til ændringer i fremtidens læringsmiljøer er indretningen en kombination af betonvægge og lette gipsvægge, ligesom indretningen lægger op til, at dele af undervisningen fx kan foregå i fællesområderne.

Energioptimeret skole

Skolen er på forkant i forhold til energioptimering. På skolens tag er der solceller, som kan producere det, der svarer til det årlige elforbrug i 20 en-familieshuse. Skolen er i det hele taget opført efter de energikrav, der forventes at gælde i 2020, så skolen ikke bliver energimæssigt forældet de første mange år.

OPS-byggeri

Skolen blev opført som et OPS-projekt - et Offentligt-Privat Samarbejde – hvor Frederikshavn Kommune står som ejer af skolen, MT Højgaard har opført skolen som totalentreprenør, og DEAS står for drift og vedligehold de næste 25 år.

MT Højgaard har erfaring med at opføre skoler i OPS/OPP-samarbejder, fx Ørstedskolen på Langeland og Vildbjerg Skole.

Læs mere om OPP
Læs pressemeddelelse om projektet

Andre skole-projekter

Søværnets-Sergent-Skole

Søværnets Sergentskole

Vi har udført en større udvidelse af Søværnets Sergent- og Grundskole i Frederikshavn for Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste.

Læs mere om projektet

Sundhøjskolen

Den nye center-skole for børn med autisme har vi opført for Svendborg Kommune på Tåsinge i totalentreprise.

Læs mere om projektet

Renovering af Skægkærskolen

Skægkærskolen i Silkeborg renoveret, fornyet og udbygget under hensyn til elever og undervisning.

Læs mere om projektet